U Zagrebu 17. i 18. svibnja u dvorani 2 Doma sportova održan je završni turnir Prvenstva Hrvatske za pretkadete i juniore.

Pretkadeti Cibone osvojili su treće mjesto. U polufinalu od njih su bili bolji vršnjaci iz Cedevite 89:83, dok su u utakmici za treće mjesto svladali Split s visokih 90:69. Među najboljim pojedincima u utakmici protiv Splita bili su  Lovro Hajdinović i Luka Kumanović sa 19 poena te Timur Šabić sa 16  i Vito Vujović sa 15 poena i 11 skokova.

Prvak Hrvatske u kategoriji pretkadeta je momčad iz Zadra, dok je drugo mjesto pripalo Cedeviti.

U završnici za juniore slavila je momčad Cedevite koja je u finalu pobijedila Šibenik rezultatom 80:74. Juniori Cibone u utakmici za treće mjesto poraženi su od Splita 112:82. U polufinalnim susretima Cedevita je svladala Cibonu 103:87, dok je Šibenik slavio protiv Splita rezultatom 82:78. Najbolji pojedinci u utakmici za treće mjesto među Cibosima bili su Dino Bistrović sa 23 i Lukša Buljević sa 14 poena.

Za pretkadete KK Cibona pod vodstvom trenera Damira Miljkovića nastupili su: Lovro Hajdinović, Vito Vujović, Jakov Križan, Timu Šabić, Roko Mirković, Filip Kalajžić, Luka Kumanović, Lovro Prkačin, Marko Vučić, Andro Kodžoman, Mihael Linde, Grgur Brčić

Za juniore KK Cibona pod vodstvom trenera Ante Samca nastupili su: Leo Menalo, Roko Škarica, Antonio Jularić, Sandro Rašić, Roko Prkačin, Dino Bisrović, Luka Cvitanović, Danijel Sedlo, Lukša Buljević, Lovro Gnjidić, Mislav Majić, Danko Branković

 

Foto Galerija: KK Cedevita – KK Cibona ( polufinale PH za juniore)