Pred košarkašima Cibone je utakmica sezone. U nedjelju, 20.svibnja u 18 sati na Višnjiku se igra treća, odlučujuća polufinalna utakmica doigravanja za prvaka Hrvatske. Nakon pobjede Zadra u prvoj utakmici 89:78, Cibosi su na domaćem parketu izjednačili seriju.

Vukovima ne nedostaje motiva, momčad trenera Ante Nazora spremna je za gostovanje u Zadru.

” Pred nama je utakmica za koju neće biti potrebno dodatno motivirati igrače. Ovo su utakmice za koje se živi i koje dođu kao nagrada za sve ono što se pretrpi cijele sezone. Moji igrači moraju biti spremni i imati odgovore na sve zahtjeve na terenu, ali i izvan njega”, kazao je Nazor uoči treće utakmice.

“Prvenstveno mislim na ambijent, trans i zadarsku publiku koja će također utjecati na događanja na terenu. Legendarni Giuseppe Giergia je rekao kako trans daje motiv igračima da zabijaju, a da ni oni sami ne znaju kako. Mi moramo pristupiti maksimalno angažirano i u borbenom dijelu odraditi posao kako treba”, istaknuo je Cibonin trener.

“Sigurno ćemo nastupiti i kockarski, kao što smo to radili prije u ovakvim utakmicama, ali ćemo prekriti i naše nedostatke. Najbitnije je da se držimo plana igre te da ove dodatne i okolne stvari, koje su bili prisutne u prvoj utakmici, pustimo da prođu pored nas nezamijećeno. U psihološkom pogledu to je najvažnije za moju momčad”, zaključio je strateg Vukova.

Ciboni playmaker Branislav Ratkovica bio je jedan od najboljih pojedinaca u drugoj polufinalnoj utakmici. Svojim je iskustvom i koševima vodio Vukove do nove pobjede.

“Znamo što nas čeka u nedjelju. Pred nama je jedna teška utakmica, ali u ovakvim situacijama nema kalkulacija. Znamo koje su nam slabosti i gdje smo griješili u prvoj utakmici. Neke stvari smo u kratkom roku ispravili, uspjeli izjednačiti seriju i sada je sve otvoreno. Ovo je jedna utakmica, jedan dan i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo i plasiramo se u finale.Vjerujem da smo spremni i da to možemo,” rekao je pred susret sa Zadrom Branislav Ratkovica.

Utakmicu između Zadra i Cibone možete pratiti u izravnom prijenosu na HRT 2.