U prvoj finalnoj utakmici košarkaši Cibone slavili su u Domu sportova protiv gradskog rivala Cedevite rezultatom 87:96.

” Čestitam momcima na pobjedi. Nisam očekivao utakmicu na veliki broj poena. Finala su više ratnički nastrojena. Ono s čime ne mogu biti zadovoljan je da smo u jednom trenutku počeli gledati semafor i prestali igrati. To se ne smije događati, trebamo igrati od početka do kraja utakmice”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

” Nadam se da ćemo zadržati puno jači fokus u drugoj utakmici i da ćemo biti borbeniji. Jedino dobro iz utakmice je pobjeda, što je ipak bolje od poraza” , zaključio je Nazor.

” Bilo je tu svega. Imali smo odličnih perioda, ali bilo je tu i puno naših gluposti. Iz ove utakmice treba izvući samo pobjedu, ostalo sve zaboraviti. Tek je početak serije. Trebamo se dobro pripremiti za nedjelju i probati povesti seriju 2:0. Ovim putem pozivam sve navijače da nas dođu podržati u što većem broju”, podvukao je Cibonin košarkaš Domagoj Bošnjak.

Najbolji strijelci u redovima Cibone bili su Žorić sa 24 i Tomas sa 14, dok je Cedevitu predvodio Ukić sa 22 poena.

Druga finalna utakmica Cibona – Cedevita na rasporedu je u nedjelju, 27.svibnja u 20:30 sati u KC Dražen Petrović. Ulaznice za susret gradskih rivala mogu se kupiti putem sustava ulaznice.hr ili na blagajni dvorane na dan utakmice od 16 sati po cijeni od 10 kuna za sve sektore.

Cedevita – CIBONA 87:96  (24:21, 10:25, 18:29,35:21 )

Cedevita: Ukić 22, Krušlin 6, Perković, Bajo, Nichols 4, Žganec 11, Musa 16, Cherry 11, Arapović, Markota 12, Ramljak 5, Stipanović

CIBONA: Jularić, Bilinovac 3 , Uljarević 8, Ratkovica 7, Žorić 24, Ćorić, Gilbert 2, Novačić 13, Bošnjak 13, Rozić 12, Ljubičić, Tomas 14