U dramatičnoj završnici, nakon produžetaka (78:78), košarkaši Cibone poraženi su u Draženovom domu od momčadi FMP 84:85 u 18 kolu ABA lige.

„Čestitke pobjedniku. Željeli su pobjedu više od nas. Mi smo preiskusni da bi igrali ovako. Ja kao trener odgovornost preuzimam na sebe”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

” Ovakav poraz i igra u pojedinim momentima nisu dopustivi. Mi moramo naučiti čuvati stečenu prednost što nismo učinili u par navrata”, zaključio je Nazor.

“Težak poraz. Jako smo dobro trenirali i pripremili se za ovu utakmicu. Na momente smo igrali dobro, a na momente jako loše. Moramo dobro pregledati utakmicu. Mi smo iskusni da bi ovako puštali na kraju. Čestitke FMP-u na pobjedi”, podvukao je Cibonin košarkaš Marin Rozić.

Najbolji strijelci u redovima domaće momčadi bili su Luka Žorić sa 31 i  Branislav Ratkovica sa 16 poena,  dok je goste predvodio Čović sa 18.

Čestitam svojim momcima.U produžetku smo pokazali karakter. Imali smo i dobrih i loših segmenata. Čestitam ekipi Cibone na igri. Igraju s mnogo energije uz dosta iskusnih igrača. Želim im sreću u nastavku sezone”, kazao je trener gostiju Vladimir Jovanović nakon susreta.

“Vjerovali smo u pobjedu cijelu utakmicu i to nam se na kraju vratilo. Svi smo dali svoj doprinos. U nekim trenucima nismo bili dobri, no to moramo popraviti”, izjavio je nakon utakmice Stefan Pot.

Sljedeću utakmicu Cibona će ugostiti Jazine u utorak, 30.siječnja u 17 sati.

Cibona – FMP  (24-20, 22-27, 22-12, 10-19, 6-7)

CIBONA: Bilinovac 3 , Uljarević , Ratkovica 16, Geramipoor 5, Žorić 31,  Ćorić, Gilbert, Novačić 6, Bošnjak 9, Rozić 10 , Tomas 4.

FMP: Čović 18, Uskoković, Jeremić 7, Apić 11, Pot 10, Nenadić 10, Radanov 7, Bursać, Šešlija 4, Simanić 3, Ojo 8, Lazarević 7