Košarkaši Cibone u neizvjesnoj utakmici poraženi su u Draženovu domu od Budućnost VOLI 87-93 u 14. kolu Aba lige.

“Čestitam ekipi Budućnosti na zasluženoj pobjedi. Znali smo da je protivnik umoran pa smo igrali na ovu veću energiju koja je trebala večeras biti jos veća. Zakazali smo na kontroli defanzivnog skoka. Mislim da smo im dobro parirali, ali sigurno ne smijemo biti zadovoljni jer smo išli na pobjedu”,  izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Svaka obrana, svaki skok je jako bitan i kada tu svijest postignemo na svakom treningu i utakmici uspjet ćemo izvući pobjedu i od kvalitetnijih od nas. Očekujem da na sljedećoj utakmici protiv Cedevite dobijemo na rotaciji” , zaključio je Nazor.

“Budućnost je zasluženo pobijedila. Pokazali su da su prvi na tablici. Teško je reći zašto smo izgubili. Borili smo se i dali zadnji atom snage, ali bilo je nedovoljno. Možda da smo zatvorili skok ili dva možda bi to bilo dovoljno. Ne može me razveseliti ni moja dobra igra jer je naš cilj samo pobjeda”, podvukao je Cibonin košarkaš Marko Tomas.

Najbolji strijelci u redovima domaće momčadi bili su Tomas sa 21 poenom i Žorić sa 18, dok je goste predvodio Gordić sa 23.

“Zadovoljan sam rezultatom, pobijedili smo. Rekao sam u najavi da ne postoji iskusnija petorka od Cibonine, no zapeli smo na kraju i isplatilo nam se. Spremili smo se za to što oni igraju. Nisam pobornik priče da im fali posljednji Amerikanac sto je otišao. Mi nismo bili na najboljem nivou, ali pobjeda se broji”, kazao je trener gostiju Aleksandar Džikić nakon susreta.

“Važna pobjeda za nas. Znali smo da će biti teško. Cibona je iskusna ekipa s odličnim pojedincima i pokazali su da znaju igrati. Na kraju je presudilo što smo ubacili u brzinu više i imali više snage”, rekao je nakon utakmice igrač Budućnosti Nemanja Gordić.

Sljedeću utakmicu Cibona u 15.kolu ABA lige gostuje kod gradskog rivala Cedevite. Utakmica se igra 6.prosinca u 19 sati.

CIBONA – Budućnost VOLI  (17-17, 23-22, 22-26, 25-28 )

CIBONA: Bilinovac 2, Uljarević 14 , Ratkovica 10 , Žorić 18 , Ćorić, Gilbert, Novačić 10, Bošnjak 6 , Rozić 6, Gospić, Mandić,Tomas 21

Budućnost VOLI: Ivanović 8, Šehović Se 10, Šehović Su, Strahovlah 3, Gordić 23, Bojić, Ilić 6, Nikolić 4, Gibson 19, Popović 7, Landry 11, Nikolić 2