Košarkaški klub Cibona priključio se humanitarnoj akciji “Darujmo Božić svima!”, u sklopu koje će se prikupljati nove igračke i/ili drugi darovi za djecu iz socijalno ugroženih obitelji na području Grada Zagreba, korisnike Socijalnog dućana Gradskog društva Crvenog Križa Zagreb.

Humanitarna akcija je osmišljena uz potporu Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, koji je u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Caritasom Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo projekt Socijalni dućan čiji je cilj ublažavanje posljedica siromaštva i socijalne isključenosti na području Grada Zagreba. Socijalni dućan svakodnevno brine o preko 4.500 osoba s područja Grada Zagreba, od kojih je 600 djece. Korisnici moraju zadovoljavati propisane kriterije koji se dokazuju odgovarajućom dokumentacijom te potvrđuju od strane nadležnog Centra za socijalnu skrb i Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Navijači i ljubitelji Cibone te svi ljudi dobrog srca, igračke će moći donijeti na domaće utakmice Cibone do 18. prosinca kada će Vukovi ugostiti Mega Bemax u 12.kolu ABA lige.

Ukoliko se želite uključiti u akciju, a niste u mogućnosti doći na utakmice, darovi se mogu dostaviti poštom ili osobno u prostorije Socijalnog dućana Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, Siget 18A, Zagreb, radnim danom od 8 do 16 sati ili u Trnjansku 63, 6.kat (Mentalni Trening) svakim radnim danom od 9 do 17 sati najkasnije do 20. prosinca.

Posebno bi nas razveselilo kada bi odrasli u akciju uključili i djecu, koja bi crtežima i pisanjem čestitki dodala osobnu notu svakom daru. Nadamo se da će odrasli prepoznati ovo kao priliku da pouče djecu o različitostima u društvu, osjećaju zahvalnosti na onome što imamo, potrebi pomaganja drugima te pozitivnom utjecaju naših djela na tuđe, ali i naše živote.

Nadamo se kako će naši navijači podržati ovu akciju te zajedno s nama usrećiti one kojima je u Božićno vrijeme to zaista potrebno.

Iskonski vjerujući u to da “Nijedan čin dobrote, ma koliko malen bio, nije uzaludan” (Ezop), unaprijed zahvaljujemo svima na podršci.

Više informacija o humanitarnoj akciji možete pratiti putem Facebook stranice @DarujmoBozicSvima