Košarkaši Cibone stigli su do pobjede u prvoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja A-1 lige na domaćem terenu protiv Zadra 95:81 (22:13, 29:17,23:29, 21:22).

Sajno je utakmicu otvorila Cibona. Postavili su se Vukovi od samoga početka bolje na terenu od gostiju. Uz odličan šut i čvrstu obranu već nakon prve četvrtine Cibosi su imali prednost od 9 poena (22:13). Prednost se dalje nastavila i tijekom druge četvrtine kada su Vukovi otišli na odmor s rezultatom 51:30 uz sjajnu igru Šakića , Reynoldsa i Luke Žorića koji su ubacili po 11 poena u prvom poluvremenu.

Gosti ulaze puno čvršće u trećoj četvrtini te smanjuju zaostatak na 11 poena, no Cibosi im nisu dali prostora da im ozbiljnije zaprijete. U završnici utakmice zbog incidenta gostujućih navijača dolazi do kratkog prekida utakmice, no to nije poremetilo koncentraciju Cibosa koji nastavljaju kontrolirati igru i na kraju odnose vrijednu pobjedu u prvoj četvrtfinalnoj utakmici.

Najbolji u redovima Vukova bio je Luka Žorić sa 26 poena te Reynolds i Šakić sa 19, dok je kod gostiju najbolji bio Brzoja sa 17.

Trener gostiju Aramis Naglić nakon utakmice: “Cibona nam je danas pokazala kako se igra play-off. Izuzetno respektiram ekipu Cibone jer smatram da imaju karakter, možda najviše u hrvatskoj ligi, od igrača koji su sve prošli u karijeri pa do Mule, mog kolege. To je način na koji se osvajaju trofeji. Mi danas nismo postojali od samog otvaranja utakmice. Cibona je bila bolja u svakom segmentu.”

“Čestitke Ciboni na zasluženoj pobjedi. Očigledno su više željeli ovu pobjedu. Igrali smo katastrofalno prvo poluvrijeme, ne dopustivo za play-off. Drugo poluvrijeme smo se vratili, međutim nije bilo dovoljno da se slomi ovakva ekipa kakva je Cibona. U ključnim momentima nismo bili pravi,” izjavio je Ivan Marinković.

Igrač Cibone Domagoj Bošnjak: “Jedna teška utakmica za nas. Dobro smo se spremili. Igrali smo perfektno prvo poluvrijeme, lopta je išla okolo. Zadar je jedna dobra ekipa, pokušali su se vratiti u drugom dijelu, ali uspjeli smo izdržati i zasluženo pobijedili.”

“Čestitam igračima na vrhnskoj utakmici. Bili su maksimalno koncentrirani na sve zadatke koje su imali. Ispunili su većinu toga što smo zacrtali, pogotovo obrambeno. Dobro smo izgledali u prvom poluvremenu, lopta je imala dobar balans što je bilo teško braniti. Apsolutno i zasluženo smo pobijedili Zadar. Radi se o jednoj ozbiljnoj ekipi i mogu biti jako zadovoljan,” izjavio je trener Vukova Damir Mulaomerović.

CIBONA: Reynolds 19, Uljarević, Šakić 19, Marinelli 2, Marić 2, Žorić 26, Ćorić, Bošnjak 10, Rozić 4, Ljubičić, Joksimović 13, Gospić

ZADAR: Vladović 8, Jelenković, Krajina 9, Georgijev 1, Jurica, Špaleta, Brzoja 17, Marinković 15, Barać 12, Ramljak, Kovačević 7, Mazalin 12