Košarkaši Cibone pobijedili su u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Fiba Europe Kupa protiv Elan Chalona 87:85  (22:23,26:25,20:20,19:17)

Gosti bolje otvorili utakmicu, predvođeni Robersonom koji je već u prvoj četvrtini ubacio 17 poena. Vukovi su se uspijeli posložiti na terenu pa su nakon prve četvrtine imali rezultat 22:23. U nastavku igra Cibosa bila je mnogo bolja. Pogotkom Luke Žorića stigli  su do poravnanja (35:35), a nakon toga i do vodstva. Do kraja prvoga dijela gosti su ponovno izjednačili rezultat, a priliku za vodstvo su propustili zbog nepriznatog koša pa se tako na poluvrijeme otišlo s rezultatom 48:48.
I u drugom dijelu  utakmica je bila vrlo napeta. Igralo se koš za košem. Obje momčadi su igrale vrlo dobro u obrani što je rezultiralo izjednačenim rezultatom i na kraju treće četvrtine (68:68).
U uzbudljivoj završnici Vukovi su pokazali bolju energiju i mirnoću na terenu što ih je dovelo do vrijedne pobjede 87:85 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici.
Uzvratna utakmica u Francuskoj na rasporedu je 21.ožujka u 20:30 sati.
“Bila je ovo vrlo teška utakmica za nas, no uspjeli smo doći do pobjede. Vrlo su dobra momčad s odličnim pojedincima, osobito Roberson koji je odigrao vanserijsku utakmicu. Mi se sada okrećemo uzvratu, imamo pozitivan rezultat i idemo i tamo pobijediti”, rekao je Domagoj Bošnjak.
“Čestitam mojim momcima, uz sve probleme koje smo imali mogu biti stvarno zadovoljan. Moji igrači su bili vrlo srčani i borbeni na terenu. Svi su dali sve od sebe. Odigrali smo dobro i u napadu i u obrani te stigli do vrijedne pobjede. Čeka nas uzvratna utakmica u Francuskoj gdje ćemo pokušati pobijediti,” dodao je trener Damir Mulaomerović.
CIBONA: Reynolds 20, Uljarević, Šakić 12, Marinelli, Žorić 10, Ćorić, Bošnjak 1, Rozić 17, Slavica 11, Joksimović 4, Gospić 12.
ELAN CHALON: Loum 5, Harris 10, Pitard, Bouteille 5, Fall 15, Roberson 39, Clark 8, N´ Zeulie 3, Gantswa, Marshall