Sutra, 8.ožujka u 18:30 sati Vukove očekuje utakmica četvrtfinala FIBA Europe Cup protiv francuskog Elan Chalon. Momčad se trenutačno nalazi na trećem mjestu francuske lige iza Monaca i Pau-Lacq-Ortheza s ukupnim omjerom od 15 pobjeda i 6 poraza.

Pred Cibosima, kao jedinim preostalim hrvatskim predstavnicima u nekom europskom natjecanju, je težak zadatak. U subotnjoj utakmici protiv Mega Leksa izostali su Žorić (ozljeda zgloba) i Sulejmanović (temperatura), a još nije poznato da li će zaigrati sutra te u kojem će sastavu momčad trenera Damir Mulaomerović izaći na teren.

“Činjenica da smo ušli među osam me raduje, ali s druge s strane imamo puno problema s rosterom, ozljedama i bolesnim igračima. Protiv jedne ekipa kao što je Elan Chalon s dosta kvalitetnih individualaca, trenutačno na trećem mjestu francuske lige, zahtjeva da smo svi u punoj formi. Ne možemo reći da smo favoriti. Vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu igrati, ali sigurno ćemo dati sve od sebe da pobijedimo ovu utakmicu i odigramo najbolje što možemo. Ozljede i bolesti koje su nas snašle, dolaze nažalost u lošem momentu, u trenutku kada imamo dosta bitnih utakmica. Činjenica je da nakon više od šezdeset utakmica ove sezone momci su umorni i iscrpljeni,” rekao je trener Cibosa istaknuvši tako tešku zdravstvenu situaciju svoje momčadi.

“Sutra ćemo imati motiv više da probamo napraviti malo čudo i pobijedimo Chalona. Riječ je o kvalitetnoj ekipi s kvalitetnim trenerom i rosterom. Tu su Moustapha Fall, 218 cm visok, jako pokretljiv, kojeg ćemo teško zaustaviti ako ne bude igrao Žorić, zatim Harris, Robertson, Clark, sve su to odlični igrači. Klasična i tipična francuska momčad, dosta atletski i napadački jaka, u trčanju i tranziciji, što nama baš i ne odgovara. Probat ćemo, spremit ćemo se što bolje možemo i dat ćemo sve od sebe,” zaključio je Mulaomerović.

Ulaznice za četvrtfinalnu utakmicu možete kupiti online putem ulaznice.hr ili na dan utakmice na blagajni KC “Dražen Petrović” koja se otvara dva sata prije utakmice. Cijene ulaznica se kreću od 10 do 50 kuna.