BASKET-EUR-CAJA-LABORAL-CIBONA-ZAGREBKošarkaši Cibone izgubili su u produžetku na gostovanju u Vitoriji kod Caje Laboral 102:90 u dvoboju 6. kola Top 16 Eurolige, te su se tako oprostili od Eurolige ove sezone :(.

Cibona je, podsjećamo, mogla u četvrtfinale samo uz pobjedu u Vitoriji, te uz gostujuću pobjedu Olympiacosa kod Himkija. Za razliku od Olympiacosa kojinije bio ni blizu pobjede (Himi je slavio sa 96:83), Cibona je nakon izvanrednih 36 minuta utakmice ispustila pobjedu.

Cibona je do te 36. minute igrala sjajnu utakmicu, ali onda je stala, a domaćin se agresivnom igrom i preciznim šutovima vratio u igru, te je u posljednjoj minuti stigao i do vodstva nakon dugog vremena. Cibona je 12 sekundi prije kraja imala napad pri rezultatu 78:78, ali Gordonova trica nije ušla. A ako tome dodamo i četiri promašena slobodna bacanja u nizu mladog Radoševića u samoj završnici jasno je da su domaćini sretno i spretno izborili dodatnih 5 minuta.

U produžetku se Cibona totalno raspala što su iskusni domaćini iskoristili za konačnih 102:90 (24:12 u dodatnih 5 minuta). Baš tih +12 ih je odvelo ih je u četvrtfinale jer je Himki slavio “samo” sa +13 što mu nije bilo dovoljno za prolaz dalje. Caja  i Himki imaju omjer 3/3, isti omjer u međusobnim susretima i odlučivala je koš razlika, a tu je na kraju Caja Laboral bila bolja za pet poena. Da nije bilo produžetaka…