alan_anderson5-siena_top16_rnd5_200809

Montepaschi v Cibona Alan Anderson

Cibona nije uspjela… Već u prvom dijelu utakmice u Sieni Montepaschi je dao do znanja da će Vukovima ovo biti teška večer. Domaćini su slavili 86:70 što znači da zadnje kolo neće odlučivati ništa, dalje idu CSKA i Montepaschi.

Ključnu ulogu odigrao je McIntyre, koji je na poziciji playmakera nadigrao Callowaya (u prvih 10 minuta ubacio je 15 koševa). Cibona je u utakmicu ušla dosta mlako i zbunjeno, a domaćini su bili brzi i agresivni s puno kontri.

Ako tome pridodamo i 10 izgubljenih lopti u prvih 20 minuta (Kus 4) i odličan šut za tricu, onda -14 na poluvremenu i nije bio jako loš rezultat za Cibonu. U tim trenucima samo su Rozić i Vukušić bili raspoloženi.

U  25. minuti domaćini imaju +18 i onda Perasović pokušava sa zonom koja je počela djelovati. Princ je malo usporio McIntyrea, proigrali su Kus i Prkačin i Cibona radi seriju 13:2 i samo osam minuta prije kraja dolazi na
-7. Tada Kus i Vukušić ne ubacuju otvorene trice, na drugoj strani ubacuju Sato, Domercant i McIntyre i sve je bilo gotovo.

Rozić je ubacio 13, Kus 12, Vukušić i Anderson po 11, Prkačin 10.