Velimir Perasović @ TOP16 Eurolige 2008/09 1. kolo: Cibona 88 - 81 Siena

Velimir Perasović @ TOP16 Eurolige 2008/09 1. kolo: Cibona 88 - 81 Siena

Danas Cibonu očekuje susret 3. kola TOP16 Eurolige protiv Fenerbahcea, koji je u prva dva kola upisao dva poraza (doma od CSKA i u gostima kod Montepaschija).

Perasović zna da utakmica neće biti lagana:”I nama i Fenerbahceu ta je utakmica presudna što se tiče aspiracija za idući krug natjecanja. Momčad koja bude poražena šanse za prolaz svodi na minimum. Bez obzira na dva startna poraza Fener je izuzetno težak suparnik, s kvalitetnim Amerikancima, turskim reprezentativcima i Giričekom.”

U posljednjem kolu turskog prvenstva Fenerbahce je upisao iznenađujući poraz kod Mersina 82-96 što mu je peti poraz u Ligi i tenutno se nalazi na trećoj poziciji s omjerom 13-5:”Taj poraz ne uzimam kao ikakvo mjerilo, jer po turskim pravilima igraju u drugačijem sastavu nego u Euroligi, s manjim brojem stranaca.”

Smith je tada ubacio 20 poena, Turkcan 14, Giriček 8, a uputili su čak 29 pokušaja za tricu. Giriček se vratio nakon ozljede i biti će velika opasnost večeras:”Giričeku nije lako igrati nakon duge pauze, kako će on dizati formu, dizat će se i cijela momčad. Doveden je kao zvijezda, igrač koji radi razliku, igrač za teške poene… U Zagrebu će biti dodatno motiviran, jer je tu ponikao. Vrlo su neugodni u napadačkom skoku, mislim da ih imaju 10 u prosjeku i u tom segmentu igre moramo biti bolji nego do sada.”

Zbog pobjeda u NLB ligi i poraza direktnih suparnika, Cibosi su bliži FF-u nego što su ikad bili:”Mirni smo utoliko što ovisimo sami o sebi, ne o ostalim rezultatima, kao što je do sada bio slučaj. No, jedan neplanirani poraz vratio bi nas unatrag, i ponovo izazvao nervozu.”

Za večerašnju utakmicu nema previše ulaznica u prodaji, a sretnici koje čekaju po 2 ulaznice su dobili:

  • Pero Lecic
  • Tomislav Šorša
  • Jako Križan
  • Sanja Buđa
  • Sergej Baričević

Čestitamo 🙂