cibona-poraz-zagreb-fenerbache_top16_rnd3_200809

Kreće TOP16 Eurolige!

Najlošijom igrom u svojoj dvorani Cibona je doživjela drugi poraz pod Tornjem od Fenerbahcea 55:65. Utakmica je odlučena u samoj završnici, nakon što Cibona nije iskoristila prilike koje je imala. Ranu prednost 10:2 gosti su stigli agresivnijom igrom u obrani, kao i kasnijih 27:16. Na odmor se otišlo pri +5 za Cibonu što je bio loš rezultat s obzirom na igru u napadu gostiju. Cibonu je vukao Prkačin, na trenutke Calloway i Anderson, ali nedovoljno za Turke. Bez laganih poena i bez šuta izvana, s izgubljenim skokom u nastavku bilo je jasno, da će protiv fizički jačih gostiju, biti vrlo teško doći do nove pobjede. U 36. minuti Fenerbahce radi seriju 11:0 za 53:65 i utakmica je bila odlučena.

Nakon utakmice, Perasović je izjavio:”Odigrali smo potpuno dva različita poluvremena. U prvom smo dominirali, ali smo na odmor otišli s premalom razlikom. Umjesto s pet poena prednosti, trebali smo u drugi dio prenijeti desetak poena, jer kod +11 imali smo kontru Callowaya za +13. Nastavak su oni odigrali rasterećeno, a mi smo teško dolazili do poena, osjetili smo da nam utakmica curi i to nas je frustriralo. U posljednjoj četvrtini dali su nam 24 poena, više nego u dvije prve četvrtine. Kada se postigne samo 55 poena na domaćem terenu, onda je teško dobiti utakmicu.

Igrači nisu bili zadovoljni igrom…

Earl Calloway:”Nismo igrali onako kako možemo. Oni su pogodili neke teške šuteve, mi smo nešto promašili i utakmica se prelomila na njihovu stranu. Još uvijek imamo izglede, a dok je tako moramo igrati čvrsto, natjecati se.

Alan Anderson:”Ovo je utakmica koju smo morali dobiti. Darovali smo im pobjedu. Dobro smo počeli, bili bolji, ali nismo igrali 40, nego 20, 25 minuta. Tako se ne može pobjeđivati, pogotovo u Euroligi.

Davor Kus:”U napadu smo previše igrali jedan na pet. Sa 55 poena se ne može pobjeđivati. Odigrao sam loše, ali smo i bez mog učinka mogli pobijediti, samo da smo u posljednjoj četvrtini zaigrali čvršće u obrani.

Vedran Vukušić:”Pokopalo nas je to što smo u drugom poluvremenu prestali igrati momčadski u napadu. Nismo bili na pravoj napadačkoj razini. Dopustili smo im da se vrate i uvedu nas u svoj ritam.