Potvrda kazne nije utjecala na Marchalla

21 poen Marshalla za pobjedu

Cibona je došla i do pete pobjede u Euroligi svladavši Le Mans sa 89:70.

Prve minute utakmice pokazivale su nervozu Vukova i obje momčadi su griješile, tako da se igrala tvrda i ne previše lijepa košarka. Cibona je tijekom cijelog susreta bila u manjoj prednosti ali sredinom druge četvrtine Bluthental ubacuje dvije trice preko Andrića i gosti dolaze do vodstva.

U tim trenucima kreće Marshall i sa 17 poena u prvom poluvremenu odvodi Cibonu na veliki odmor sa prednošću 46:41. Na samom početku drugog poluvremena Cibona kreće agresivnije i dolazi na +17 (70:53) pred kraj treće dionice što je bila potvrda pete pobjede u skupini A, jer su cibosi u posljednjoj dionici samo održavali prednost (bilo je i +20 u 36.) za konačnih 89:70.

Kao posebnosti ove utakmice spomenimo tricu Bluthenthala sa svoje polovice (30.minuta) i “ludi” slalom Callowaya za dodavanje Roziću. Peras je ponajbolje pojedince susreta vadioiz igre jednog po jednog, kako bi dobili pljesak cijele dvorane: Prkačina, Marshalla, Kusa i Callowaya dok su prve minute u Euroligi dobili Longin i Zubčić.

Nakon utakmice Perasović je samo kratko izjavio:”Bili smo pod pritiskom i nismo igrali dobro u prvom dijelu. No, u nastavku smo bili bolji u smislu kolektivne igre, te zaigrali daleko bolju obranu, što je bilo krucijalno. Le Mans nije lako pobijediti, jer oni su u šest pretodnih ogleda samo jednom razbijeni. Sve ostalo su gubili u završnici.

Najefikasniji cibosi bili su Marshall (21 koš uz 5 skokova), Calloway je dodao 18, Marin 12, Kus 11 te kapetan Prkačin 10. Goste je predvodio Bluthenthal sa 15 poena.

Večeras se još sastaju Unicaja i Olympiacis, a ako sutra Maccabi pobijedi Air Avellino u gostima Cibona je tri kola prije kraja osigurala plasman u TOP16.