Repeša više nije na klupi Lottomatice

Repeša više nije na klupi Lottomatice

Izbornik hrvatske reprezentacije Jasmin Repeša odstupio je sa mjesta trenera rimske Lottomatice nakon petoga uzastopnog poraza u talijanskoj ligi.

U službenom su priopćenju iz rimskog kluba objavili da su prihvatili želju za odlaskom jednoga od najboljih trenera u Europi:Odlazim jer volim ovaj klub i ovaj grad. Ne mogu momčad trgnuti iz letargije i čini mi se da je moj odlazak jedini način da se igrači izvuku iz živog pijeska – objasnio je Repeša predsjedniku i sportskom direktoru Rome Dejanu Bodirogi, koji je ostavku prihvatio i kratko izjavio:Nadam se da će Repešina odluka proizvesti pozitivan šok kod igrača i da nakon nje doista više neće biti nikakvih površnih isprika ili opravdanja. Sezona je još prilično duga i sve se stigne popraviti.

Repeša više nije na klupi Lottomatice

Treneru zahvaljujem na neizmjernom osjećaju odgovornosti koji pokazuje. Zahvaljujem mu i na svim uzbudljivim trenucima koje nam je priuštio tijekom proteklih triju sezona: na sjajnom rezultatu u Europi i činjenici da smo finale talijanskog doigravanja s njim zaigrali prvi put nakon 25 godina.

Repešu će privremeno zamijeniti dosadašnji pomoćnik Nando Gentile.

Repeša je u talijansko prvenstvo krenuo sa četiri startne pobjede, nakon čega su uslijedili porazi, dok u Euroligi ima fantastičan omjer 5:1 i praktički su osigurali plasman u Top 16.

Nadamo se će ova odluka imati pozitivne posljedice po hrvatsku reprezentaciju kojoj bi se Repeša mogao u potpunosti posvetiti.