Perasović je u prvom kolu nadmudrio sada već bivšeg trenera Maccabia

Perasović je u prvom kolu nadmudrio sada već bivšeg trenera Maccabia

Perasović je prije puta kratko najavio utakmicu 6. kola Eurolige: Gostovanje kod Maccabija uvijek je teško, ali u ovom trenutku to će biti još teže. Očekuje nas paklena atmosfera i momčad koja će biti ‘nabrijana do daske’.

Maccabi je promijenio trenera (na klupi je ponovno Pini Gershon), izgubili su na svom parketu od Unicaje i sada im je i plasman u Top 16 upitan. U tako velikom klubu kao što je Maccabi cilj sezone je plasman na Final Four Eurolige. Svega toga svjestan je i prvi čovjek Cibone:Poraz Maccabija od Unicaje, i to nakon promjene trenera, dodatno će nam otežati posao. Osim toga, Maccabi je pod pritiskom dobivanja utakmice i sve su to stvari s kojima ćemo se morati nositi. To je momčad koji sigurno ima kapacitet za Final Four i koja je napadačka ekipa, posebice s Arroyom i Brownom, igračima koji su u stanju iz ničega stvoriti nešto, pogode teške šuteve, izbore prekršaj, ili kreiraju za suigrače… Od kada im se vratio Gershon puno koriste njegovu prepoznatljivu ‘match up’ zonsku obranu, koju je koristio i prije u Maccabiju i u Olympiakosu, ali protiv Unicaje nije baš najbolje funkcionirala. No, mi smo se pripremali za tu vrstu obrane, ali i za sve ostalo. U napadu Maccabi igra ‘u valovima’, ako im upadneš u mlin tih četiri, pet minuta onda se teško vratiti. Gershon sada koristi i neke igrače koji su igrali manje, poput Sharpa i Whitea.

Potvrda kazne nije utjecala na Marchalla

Potvrda kazne nije utjecala na Marchalla

Na pressici se Perasović dotaknuo i potvrde kazen Marshallu:Marshall ne pokazuje rastresenost, dobro reagira na treninzima, ali vidjet ćemo kako će igrati. To što ne igra NLB utakmice ne znači da će mu se minutaža u Euroligi povećati. Igrat će onoliko koliko će zaslužiti. Bilo bi glupo da ja kao trener idem protiv sebe.