Košarkaši Cibone u 25.kolu regionalne ABA lige izgubili su od Mega Leksa rezultatom 88:100 (31:28,19:25,14:22, 24:25).

Bila je ovo posljednja utakmica ABA lige u ovoj sezoni na domaćem terenu. Bez ozljeđenog Žorića (gležanj) i bolesnog Sulejmanovića koji su večeras bili van terena, Cibosi nisu uspjeli stići do pobjede pred svojom publikom.

Vukovi su bolje otvorili utakmicu, napravili su razliku (9:2)  te su držali vodstvo sve do kraja prve četvrtine kada su imali prednost od 3 poena (31:28). Napeta i vrlo izjednačena igra nastavila se i u drugoj četvrtini, no Vukovi su uz nekoliko promašenih prilika dali prostora Mega Leksu da izjednači, a potom i povede na poluvremenu (50:53).

U nastavku utakmice gosti su se postavili bolje na terenu, pogađali su otvorene šuteve što im je i donijelo najveću prednost na utakmici, 64:75. U  posljednjoj četvrtini koncentracija u redovima Cibosa je potpuno pala, uz nekoliko izgubljenih lopti Mega Leks je preuzeo igru u svoje ruke i učvrstio svoje vodstvo stotokom za kraj.

U redovima Vukova najbolji je bio Šakić koji je postigao 18 koševa i Rozić s 13, dok se kod gostiju istaknuo Zagorac s 22 koša.

“Ovo je bila vrlo bitna pobjeda za nas iako smo osigurali ostanak u ligi. Ljepše je završiti pri vrhu nego pri dnu. Nismo uspijeli zaustaviti njihovu tranziciju u prvom dijelu gdje smo primili 50 poena što je puno. U drugom dijelu smo odigrali bolju obranu i otvorili su nam se neki šutevi te smo na kraju zasluženo pobijedili”, izjavio je nakon utakmice igrač Mega Leksa Nikola Rebić.

Trener gostiju Dejan Milojević: “Zadovoljan sam pobjedom. Nije lako dobiti Cibonu u Zagrebu. Očigledno mojoj ekipi odgovara jedna utakmica tjedno jer otkada smo završili Ligu prvaka popravili smo formu. Od četiri utakmice na strani, mi smo tri dobili. Želim da i posljednju utakmicu protiv Karpoša odigramo na maksimalnom nivou i da završimo ligu na dobar način te popravimo stanje na tablici. Ekipi Cibone želim puno sreće i da ostavri sve svoje ambicije do kraja sezone.”

Igrač Cibone Ante Gospić: ” Čestitam Mega Leksu i svojim suigračima. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu s obzirom na manjak igrača i situaciju u kojoj se nalazimo. Neke stvari su išle i njima na ruku. Moramo se okrenuti sljedećoj vrlo bitnoj utakmici koja nas čeka već u srijedu.”

Trener Vukova Damir Mulaomerović: “Nemam što zamjeriti svojim igračima. Dali su svoj maksimum od onoga što su mogli. Nedostatak Žorića i Sulejmanovića se osjetio pogotovo u rotaciji i pogotovo večeras kad je Mega bila šuterski raspoložena. Borili smo se i trudili, no na kraju je presudio manjak igrača kojih smo imali u rosteru. Žao mi je što se jučer ozlijedio i mladi Ljubičić koji bi danas u ovoj situaciji sigurno dobio minutažu. Okrećemo se srijedi kada nas čeka teška utakmica u FIBA Europe kupu.”

CIBONA: Reynolds 8, Uljarević 3, Šakić 18, Marić 3, Marinelli 3, Ćorić, Bošnjak 10, Rozić 13, Slavica 11, Joksimović 7, Gospić 12

MEGA LEKS: Mushidi 15, Rebić 17, Đoković, Jaramaz 15, Spasojević 14, Kaba 10, Zagorac 22, Tejić 5, Novak, Kapetanović, Samardžiski 2