Košarkaši Cibone u 21. kolu AdmiralBet ABA lige došli su, u KC Dražen Petrović, protiv Borca do jedanaeste pobjede u nizu rezultatom 89-74. Bila je to utakmica u kojoj su gosti na početku imali i 12 poena prednosti, ali onda se ukazao Toni Nakić koji je bio predvodnik preokreta do poluvremena na koje su Vukovi otišli sa 10 poena viška. U nastavku su Cibosi održavali prednost i u niti jednom trenutku nisu doveli u pitanje pobjedu.

Statistički je Vukove ponovno predvodio Amar Gegić (5sk, 8as) s 22 poena, odlični Toni Nakić (5sk, 1as, 2 ukr) ubacio je 16, dok je energični Krešimir Radovčić (5sk, 7as) susret završio s 15 ubačaja.

Trener Gašper Okorn zadovoljno je izjavio: “Ne mogu reći da nisam zadovoljan s pobjedom i igrom momčadi. Nakon pauze odigrali smo dobre utakmice protiv Šibenke i sada Borca. Oni su odlično krenuli u utakmicu, ali znao sam da je to više do naše igre te kada je Toni Nakić potegnuo za preokret sve je sjelo na svoje mjesto. Sada nam dolazi težak raspored i bitne utakmice, ali mogu reći da ćemo već protiv FMP-a biti kompletni što znači da će u sastavu biti i Roko Prkačin te Jose Vildoza.”

Trener gostiju Marko Marinović izjavio je: “Mi smo krenuli dobro u utakmicu i kontrolirali prvu četvrtinu. Poslije prvih izmjena naša koncentracija je pala i onda je Cibona kreirala preokret i došla do 10 poena prednosti. Cibona je svakako u fizičkom segmentu bila dominantna, te je pogađala šuteve koje je kreirala tranzicijom. Ovom prilikom želim Ciboni čestitati na osvojenom Kupu te im želim sve najbolje u nastavku sezone.”

Iduću utakmicu Cibosi igraju na gostujućem terenu kod Cedevite Junior 09. ožujka od 18 sati.

#HejaHejaCibosi