Košarkaši Cibone svladali su u derbiju 19. kola AdmiralBet ABA lige ekipu Splita rezultatom 84-65. Nastavak je ovo odličnih rezultata unatoč teškom rasporedu za Cibose. Odigrala je Cibona prvo poluvrijeme iz snova uz nestvaran šut te je u drugom dijelu održavala prednost. Nakon ove utakmice Cibonu čekaju još tri utakmice ovaj tjedan prije završnice Kupa Krešimira Ćosića u Rijeci.

Najbolji na terenu bio je Amar Gegić (4sk, 4as) sa 24 poena, Danko Branković (11sk) dodao je 20, dok je Nathan Reuvers (4sk, 1as) postigao 10 ubačaja.

Trener Cibone, Gašper Okorn: “Čestitke igračima na još jednoj pobjedi. Otvorili smo utakmicu iznad svih očekivanja i kada se dogodi ovakva utakmica sve je lakše. Na poluvremenu je već bio kraj i bilo je pitanje kako privesti utakmicu kraju i izdržati crne rupe kojih mora biti. No izdržali smo sve, nisam niti tražio od igrača da odigraju cijelu utakmicu kao prvo poluvrijeme jer je to nemoguće. Čeka nas sada nastavak žestokog ritma utakmica u kojem igramo svaki drugi dan i već se okrećemo utakmici sa Škrljevom u srijedu.”

Trener gostiju Srđan Subotić je izjavio: “Vrlo jednostavno, Cibona je s više žara i energije ušla u utakmicu i mi na što nismo odgovorili. Tu je bio kraj priče, da bi to okrenuo moraš biti perfektan, ali mi smo na -12 dali Ciboni dvije lopte s kojima su se ponovno odvojili i završili utakmicu.”

#HejaHejaCibosi