U odličnoj atmosferi koju je omogućila publika u Draženovom domu hrabri Cibosi su nažalost izgubili od beogradskog Partizana rezultatom 61-79. Bio je to prvi poraz u ovogodišnjem izdanju AdmiralBet ABA lige za našu ekipu, Partizan tako ostaje jedina neporažena ekipa u regionalnom natjecanju. Bila je to atraktivna utakmica u kojoj Vukove nije služio šut te se to nije moglo nadoknaditi protiv raspoloženog protivnika.

Od igrača kapetan Roko Prkačin (10sk) vukao je ekipu sa 14 poena u double-double učinku, dok su Nathan Reuvers (9sk, 1as, 1blk), Lovro Gnjidić (2sk, 2as) i Amar Gegić (4sk, 3as) dodali po 9.

Nakon utakmice trener Cibone, Vladimir Jovanović izrazio je podršku svojoj ekipi; “Čestitam Partizanu na pobjedi, naša ekipa je energetski odigrala odličnu i tu smo parirali suparniku što govori i aplauz publike na kraju utakmice. Da bi se uzeli veliki skalpovi ne smijemo igrati loše šuterske utakmice kao ovu danas gdje smo tricu gađali samo 17 posto. To su bili neki otvoreni šutevi i ziceri kao ona dva pri vodstvu Partizana 51-50 gdje se mogao okrenuti tijek utakmice, ali nismo uspjeli. Mi smo mlada ekipa i biti će ovakvih oscilacija, moramo dignuti glavu gledati naprijed i raditi dalje. Želim posebno pohvaliti publiku, bili su fantastični, i nadam se da će i ubuduće dolaziti u ovakvom broju.”

Trener gostiju, Željko Obradović nakon utakmice je rekao; “Bila je ovo teška utakmica, protiv jedne mlade Cibone koja radi dobar posao i sigurno da će napredovati. Mi u ovom trenutku moramo igrati pametno, što u nekim trenucima ne radimo i na tome ću inzistirati. Odluke koje donosimo moraju biti bolje i lopta mora biti kod onih koji su u tom trenutku raspoloženi. Mi ćemo i nakon ove utakmice sjesti i proanalizirati sve i vidjeti gdje još možemo napredovati.”

#HejaHejaCibosi