Derbi 30. kola HT Premijer lige između Splita i Cibone na Gripama završio je pobjedom domaćina rezultatom 77-73.

Splićani su prvo poluvrijeme zaokružili sa 9 poena prednosti (43-34). Odličnom trećom četvrtinom Cibona je vratila nadu u pobjedu kada je i povela (55-53), ali su se Žuti sa 4 trice zaredom (dvije Đoković, dvije Luković) opet uspjeli odvojiti. Još su jednom Vukovi u samoj završnici uspjeli zaprijetiti, kada su došli na samo 3 poena zaostatka, ali za potpuni preokret više nije bilo vremena.

Cibonu je predvodio Planinić sa 22 poena (5sk, 2as), Prkačin je dodao 12 (8sk, 2as) i Radovčić 11 poena (4sk, 6as). Kod domaćina je najbolji bio Luković sa 23 poena.

Vladimir Jovanović:

Čestitam Splitu na pobjedi. Treća utakmica da je gubimo na isti način, s tim da smo smo u prve dvije imali i dvocifreno vodstvo. Sad je Split kontrolirao rezultat i utakmicu. Bili smo u egalu, stigli na neriješeno i opet kako ste rekli copy paste, oni su kad je bilo  najpotrebnije ubacili 4 trice zaredom, mi smo svoje otvorene šuteve promašili. Na kraju smo opet na – 12 uspjeli utakmicu dovesti na jedan posjed, što opet govori o karakteru ekipe i da se ne predaju. Utakmice idu kao na traci, igrali smo prije 2 dana i igramo opet za 2 dana tako da moramo ovo odmah zaboraviti. Isto bi napravili i da smo pobijedili, spremamo se za sljedeće izazove. 

Milan Karakaš:

Ova pobjeda nas usmjerava prema drugoj poziciji, ali ima još dosta utakmica. Zagovaram momčad, ovo je momčadski sport, ali moram izdvojiti Đokovića i njegove dvije trice. Samo to što je igrao naprosto je nevjerojatno, još jutros smo raspravljali ima li smisla da igra, dogovorili se da igra par minuta, a na kraju je ispao jedan od junaka. Cibona je bila težak protivnik, imamo s njima 5:0 ove sezone, a moglo je biti i 0:5. Očito imamo kvalitetu kako prelomiti utakmicu u završnici.

SPLIT – CIBONA 77-73 (20-17, 23-17, 14-21, 20-18)

KOMPLETNA STATISTIKA

Vukovi su nakon utakmice nastavili prema Zadru gdje će u srijedu odigrati abaligašku utakmicu (16.00 sati).

FOTO: KK Split

#HejaHejaCibosi