Košarkaši Cibone su u utakmici 21. kola ABA lige na svom terenu izgubili od Budućnosti VOLI rezultatom 76-72.

Utakmicu je s polaganjem i slobodnim bacanjem otvorio Reed. Drežnjak i Prkačin tada kombinirano rade seriju 8-0 i bilo je to zvono za uzbunu Dejanu Milojeviću koji je odmah pozvao time-out. Vratila se Budućnost u utakmicu i do treće četvrtine je uspjela povesti i sa najvišom razlikom od 12 poena (35-47) kada su se Vukovi počeli vraćati i 5 i pol minuta prije kraja poveli (64-61). Podgoričani preko Ivanovića i Cobbsa uzvraćaju i gosti su u završnici bili sretniji i spretniji.

Darko Planinić je sa 26 poena (6sk, 3as, 2 ukr, val 28) bio prvo ime susreta. S nekoliko atraktivnih zakucavanja na utakmici pratio ga je raspoloženi Drežnjak sa 14 poena (4sk, 5as, 3ukr), kapetan Prkačin je odigrao sjajnu rolu i zabio 13 (8sk, 2 ukr) i veliku je utakmicu odigrao još i Marić sa 11 poena i 7 skokova.

Loša vijest s utakmice je svakako ozljeda Tonija Nakića. Toni je uganuo gležanj i na prvu se čini kako je ozljeda lakše prirode, no treba pričekati daljne preglede.

Vladimir Jovanović:

Čestitam mojim momcima na igri. Pored svih problema odigrali su mušku utakmicu i jednu kvalitetnu ekipu natjerali na to da jedna lopta odluči. Ekipi Budućnosti želim sve najbolje u nastavku kao i mom prijatelju Dejanu. Momci su za mene pobijedili. U ovakvoj situaciji odigrati ovakvu utakmicu je sjajno. Ja sam apsolutno zadovoljan i to što se ne smijem sad je isključivo zato  što nismo pobijedili, ali sam zadovoljan.

Dejan Milojević:

Očekivao sam tešku utakmicu. U najavi sam rekao da sam vidio da Cibona radi dobar posao, da je moj prijatelj Vlada Jovanović to dobro posložio i da pobjeda protiv Partizana nije slučajna. U tri minute kada smo ležernije počeli igrati, kada smo pomislili da je gotovo, da će Cibona predati, Cibona je odigrala energično, pogodila je neke šuteve i uvela utakmicu u egal. Na kraju mislim da je kvaliteta presudila i dali smo neke bitne koševe. Vladi želim svu sreću u Ciboni i da mu se sve želje ostvare.

CIBONA – BUDUĆNOST VOLI 72-76 (16-20, 13-17, 26-20, 17-19)

KOMPLETNA STATISTIKA

Konferencija za medije

#HejaHejaCibosi