U 6. kolu ABA lige Split je preokretom na Gripama pobijedio Cibonu rezultatom 77-74.

Cibona je furiozno otvorila utakmicu i nakon tri minute napravila seriju 10-0. Izgledali su Vukovi sjajno u svim segmentima igre, napadački besprijekorno, a u prvoj su četvrtini Drežnjak, Prkačin i Markota kombinirano ubacili 22 poena (završila je 9-24). U drugoj se četvrtini probudio i Split, ali su cibosi na odmor otišli s +13 (31-44). U trećoj četvrtini je Split bio okomitiji i odlučniji, stizao je rezultat i sa ubačajem Marčinkovića po prvi put na utakmici došao u vodstvo (60-59), no prije isteka četvrtine Novačić ga ipak vraća Ciboni (60-61). Posljednja dionica se, nakon što Cibona nije sačuvala stečenu prednost od +6, igrala koš za koš. Minutu i pol prije kraja tricu za poravnanje rezultata pogodio je Marić (73-73), a odmah mu je stigao odgovor Mesičeka za vodstvo Splita +3. Pokušao je stići Ronald Moore u posljednjim sekundama utakmice, ali nije bio precizan i pobjeda je ostala u Splitu.

Na strani Cibone valjda izdvojiti Matea Drežnjaka koji je postigao 14 poena, 5 skokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Roko Prkačin je postigao double-doble učinak sa 14 poena i čak 12 skokova, a 10 poena i 6 skokova dodao je i Damir Markota.

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitke Splitu na jubileju i pobjedi. Imali smo dva različita poluvremena s naše strane. Prvo, gdje smo se držali principa, pravila i dogovora. Treća četvrtina je bila jako loša, primili smo 29 poena dok smo cijelo prvo poluvrijeme primili 31. Tu se utakmica nekako prelomila, Split je dobio sigurnost i na kraju su pogodili izrazito teške šuteve, do kojih ne bi došlo da smo ranije ‘zaključali’ utakmicu. Ušli smo u neizvjesnu završnicu gdje je Split uspio dobiti utakmicu.

Kako objašnjavate pad u drugom poluvremenu?

Fizički sigurno nismo pali, izgubili smo par lopti na čisti pas, na izvođenju lopte sa strane ili ispod koša. S tim smo razigrali Split i to je bio ključ poraza. Trebali smo krajem druge četvrtine imati veće vodstvo, nismo pogodili otvorene šuteve i šteta. Treba biti ‘unutra’ svih 40 minuta da bi se pobijedilo utakmicu. To se pokazalo i večeras. Igrali smo dobro 20-25 minuta, a na kraju mentalno pali i izgubili utakmicu.

Ivica Skelin, trener Splita:

Čestitke mojim momcima, izvukli smo utakmicu sretno i spretno. Početak je bio loš, nismo napadali, stalno smo imali jedan dribling viška. S druge strane oni su se razigrali. Cijelu utakmicu smo imali problem s ofanzivnim skokom, vidite da ih Cibona ima 23. Dobili smo i protiv FMP-a sličnu utakmicu, ali je bio puno ‘komotniji’ rezultat. Sretan sam, ali ovo je jedna od rijetkih utakmica koja se može dobiti na ovakav način. Sigurno da igramo neki drugi dan s ovakvim brojkama, bilo bi nemoguće.

SPLIT – CIBONA 77-74 (9-24, 22-20, 29-17, 17-13)

KOMPLETNA STATISTIKA

Konferencija za medije

FOTO: KK Split/Ivica Čavka

#HejaHejaCibosi