U 6. kolu ABA lige Cibona putuje u Split s kojim će se sastati u nedjelju u 21.00h u Maloj dvorani na Gripama.

Utakmica će se, nažalost, igrati bez prisustva gledatelja. Nažalost, zato što je div s Gripa dva dana uoči susreta obilježio velikih 75 godina postojanja i sigurni smo da bi Splićani upriličili veliko slavlje.

Žuti, sretan vam 75. rođendan!

Što se same utakmice tiče, u međusobnim dvobojima u okviru regionalne lige Cibona je u pravilu slavila (14 pobjeda Cibona, 2 Split).

Nakon pet odigranih utakmica u ABA ligi Žuti su slavili protiv FMP-a i Zadra, a Cibona je pobijedila Koper Primorsku i Krku.

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitam Košarkaškom klubu Split ovaj veliki jubilej kojeg slave.

Što se same ekipe Splita tiče oni su dolaskom Lukovića i Mesičeka podigli nivo svoje igre. Vidljivo je da se dižu u formi. Mi smo u sličnoj situaciji. Počeli smo se dizati i svakim danom igramo sve bolje i bolje. Očekujem neizvjesnu utakmicu. Mislim da moja ekipa ima dobre šanse da dođe do još jedne pobjede. Šteta što nema navijača jer je to derbi dva najveća košarkaška kluba u Hrvata. Možda ni jedni ni drugi nismo na onom nivou kao u slavnim danima, međutim, ima se što vidjeti. Ima puno mladih, talentiranih igrača i s jedne i s druge strane.

Do reprezentativne stanke vas čeka 7 utakmica u 14 dana?

Vidim da puno kolega i igrača negoduje na težak raspored s puno utakmica. Ne gledam stvari na takav način. Za vrijeme lockdowna nismo imali utakmice pa smo samo htjeli da se igra. Sad kad ih ima previše, opet ne valja. Bitnije je da tražimo način da to prebrodimo i izdržimo, da popravljamo svoju igru. Ako je nekom teško to su onda doktori i medicinske sestre koji se danonoćno bore za svih nas.

Krešimir Radovčić, igrač Cibone:

Također bi iskoristio priliku da Splitu čestitam ovaj veliki rođendan. Idemo na teško gostovanje. Žuti igraju jako dobro u posljednje vrijeme. Pobijedili su Zadar u gostima, a i protiv ostalih ekipa s kojima su igrali su pokazali da su nezgodan protivnik. Mi smo se pripremili i u dobrom smo ritmu. Bilo bi lijepo nastaviti ovaj niz koji imamo.

Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.

#HejaHejaCibosi