U finalu Kupa Krešimira Ćosića Cibona je u prepunom Višnjiku izgubila od Zadra rezultatom 89-76.

Među Vukovima najbolji je igrač bio mladi Mate Vucić koji je upisao 20 poena i 11 skokova, Josip Bilinovac je dodao 15 poena, a Matic Rebec 14.

Najbolji igrač pobjedničke momčadi bio je Dominik Mavra sa 20 poena i 9 asistencija, a upravo su Mavru sportski novinari proglasili za najkorisnijeg igrača – MVP-a Kupa, za što mu je zasluženi pehar predao g. Željko JerkovIve Ivanov ubacio je 18 poena uz 6 skokova, a Dominic Gilbert 15 uz 9 skokova.

Veliki prijelazni pehar Zadrovoj ekipi uručila je gđa Ljerka Ćosić u pratnji predsjednika HKS-a g. Stojka Vrankovića, dok je pehar u trajno vlasništvo kapetanu Zadra Ivanovu predao direktor Slobodne Dalmacije, g. Miroslav Ivić. Ciboni je srebrne medalje uručio g. Zdravko Jerak, legenda zadarske košarke i suigrač Krešimira Ćosića, dok je najsjajnije medalje podijelio g. Nikola Rukavina, potpredsjednik HKS-a

Ivan Velić, trener Cibone:

Čestitam ekipi Zadra, stručnom stožeru, navijačima  i cijelom gradu na osvajanju Kupa Krešimira Ćosića. Mislim da su bili na ovom turniru dosta dobri, možda i najbolji i zasluženo su ga osvojili. Nema smisla da ja tu puno pričam, to je više zaslužio Zadar. Mi smo već u prvom poluvremenu mogli imati veću prednost, nismo je imali jer mislim da ne možemo odigrati poluvrijeme bez slobodnog bacanja. Na +10 smo imali kontra napad, izgubili loptu i dali Zadru laki poen, tu se Zadar vratio i nošen publikom i skokom u napadu prelomio utakmicu. Igrali smo dobro prvih 30 minuta, pametno, ali utakmica se igra 40 minuta. Uz dobru igru i energiju morate imati i glavu, a u zadnjih 12-13 minuta mi nismo imali dobra rješenja ni protok lopte.  Zadar je tu dobio sigurnost i na kraju su pogodili te šuteve što je jako bitno.

Danijel Jusup, trener Zadra:

Utakmica je bila na dosta visokom nivou. U pripremi smo im blokirali šut za tri poena, imaju visoki postotak šuta i to je zaista teško zatvoriti, pogotovo kad je Rebec unutra. Bili smo psihološki spremni za utakmicu. Pritisak se najbolje rješava teškim radom. Formu smo sjajno tempirali i dizali se iz utakmice u utakmicu. Svjesno smo u prvu utakmicu protiv Sonika ušli malo teški, ali prije smo imali zaista težak trening i onda smo se počeli dizati počevši sa Splitom.

ZADAR – CIBONA 89-76 (20-24, 19-19, 27-16, 23-17)

KOMPLETNA STATISTIKA

FOTO: Šime Zelić

#hejahejacibosi