Kako su Velić i Rebec priželjkivali nakon prolaska u finale Kupa, tamo će se Cibona susresti sa Zadrom.

Vječni derbi Cibone i Zadra, o kojemu je sve već ispričano, najavili su u prostorijama Krešinog doma treneri i kapetani oba kluba.

Ivan Velić, trener Cibone:

Sigurno da će biti velika utakmica. Nadam se da će biti dobra atmosfera. Svima nama koji se bavimo ovim poslom je gušt igrati pred takvom atmosferom bez obzira bili ti igrači za nas ili protiv nas. Mislim da moji igrači tu mogu naći inspiraciju da daju sve od sebe. Vjerujem u svoje igrače. Imam tu puno igrača s kojima sam osvajao i to je jako bitno. Nadam se da će biti maksimalno fokusirani i spremni za taj susret. 

Zadarska igra na ovom Final Eightu?

Zadar se digao u zadnje vrijeme. Lagano su dobili i četvrtfinale i polufinale tako da su dosta svježiji nego mi. Sama ta fizika ne osvaja već morate imati i dobru psihološku pripremu i mentalnu snagu. Finala se osvajaju s glavom, ne samo sa fizikom. Vidjet ćemo tko će biti jači i u jednom i drugom segmentu. Zadar je favorit i iz razloga što igraju pred svojom punom dvoranom i što imaju vojsku navijača iza sebe, ali to ne mora ništa značiti. Na kraju pobijedi onaj koji je bolji, spremniji i mentalno jači. Nadam se da ćemo to biti mi.

U posljednjem ste derbiju kompletno nadigrali Zadar? Očekujete li ozbiljniji pristup u ovom susretu?

O pristupu se ne mora ni pričati, igramo za trofej i pristup neće biti sporan. Mi jesmo u pozitivnom skoru sa Zadrom ove sezone, ali to u ovakvim utakmicama ništa ne znači. To je jedna utakmica i trenutna forma ne znači ništa, mogu iskočiti i neki igrači koji nisu imali veliku ulogu u prijašnjim susretima. Što će presuditi, a što ne, teško je sada govoriti, ali jedna od tih stvari koje mogu presuditi je, ponavljam, mentalna čvrstoća.

Možete li komentirati izjavu trenera Zadra da su sve ekipe osim Zadra imale lakši put do finala?

Ne znam na koji način to misli, svi smo imali težak put. Ja sam rekao da je Zadar možda lakše došao do finala nego mi što i jeste činjenica, no to uopće nije bitno. To je jedna utakmica i ne treba tražiti nikakav alibi, ja ga ne tražim. Imam puno ozlijeđenih igrača, a nisam ni jednog spomenuo. Oni koji budu spremni ti će igrati i dat će svoj maksimum. Zadar je favorit, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti.

Marin Rozić, kapetan Cibone:

Sretan sam što smo došli do finala i što je Zadar u tom finalu. Nadam se prepunoj dvorani i dekoru kakav Zadar zna napraviti. Igrali smo već dosta puta ove godine i nema tu nekih nepoznanica. Zadar je u ove dvije utakmice pokazao da im je baš stalo, izgledaju dobro i izuzetno motivirano. Očekuje nas jedan rastrčan, dobar i samopouzdan Zadar. Što se tiče nas, znamo kako igrati protiv Zadra, pogotovo finale. Znamo da Zadar već dugo nije uzeo nijedan trofej i da će njihova motivacija biti na jednoj strašnoj razini. Mi ćemo se spremiti, znamo da je Zadar favorit i da i oni i praktički cijeli grad očekuje da osvoje taj Kup. Odigrat ćemo našu košarku i vidjet ćemo što će nam to donijeti. 

Očekuje vas paklena atmosfera?

Pa to je sjajno, zbog toga se i igra košarka. Baš mi je drago što će biti tako i jedva čekam da uđem u dvoranu.

Danijel Jusup, trener Zadra:

Možemo očekivati dobru košarku, fer i korektnu igru i navijanje. Mislim da je obaveza svih nas da se predstavimo u što boljem svjetlu, kako igrači, staffovi, tako i navijači i vjerujem da će biti tako.

Jeste li spremni?

Pa jesmo, dali smo slobodno jutro da se malo odmorimo, popodne imamo trening u 18 sati. Već se radi priprema da napravimo uvod u ono što nas očekuje. To su ekipe koje se dobro poznaju. Prošlu utakmicu su nas dobro ‘naprašili’ u Krešinom domu, bili su bolji u svim segmentima i jednostavno moramo iz toga izvući pouke. Košarka je takva igra da jednim trenutkom opuštanja možeš prosuti sve što si radio tako da je to pouka prvo meni pa igračima. Moramo biti koncentrirani od prve do zadnje minute ako mislimo protiv ekipe kakva je Cibona imati nekakav dobar rezultat. 

Može li ovo izdanje kao što je bilo protiv Splita biti dovoljno?

Bili smo ok jučer, svidjelo mi se kako smo izgledali defanzivno i energijom. Teško mi je reći,  s takvim izdanjem bi bio zadovoljan a hoće li to biti dovoljno ili ne, to ne znam. Moramo težiti tome da obrambeno i u skoku budemo uvjerljivi, ali da, s tim izdanjem bi bili zadovoljni.

Ive Ivanov, kapetan Zadra:

Napokon finale u Krešinom domu. Nadam se da će Zadar nakon 12 godina vratiti trofej u grad. Čeka nas jako teška utakmica. Cibona je odličan protivnik, veliki zadarski rival. Vjerujem da ćemo uz podršku naše publike i Tornada na kraju slaviti i ‘vratiti Krešu’ kući. 

Jesi li približio ovim dečkima koji nisu iz Zadra što Zadranima znači ovaj trofej?

Svi su svjesni za koji klub igraju i da je Zadar 12 godina bez trofeja, da je on potreban i Gradu i navijačima. Nadam se da ćemo sutra od prve minute pokazati pravo lice. Ne smijemo izgoriti u atmosferi, moramo držati glave hladne i biti oprezni cijelu utakmicu.

Finale Kupa Zadar – Cibona na rasporedu je u Krešinoj dvorani u subotu, 15.02. u 17.30 sati. Prijenos utakmice će biti na Areni Sport 1.

Prodaja ulaznica : www.ticketshop.hr (prodajna mjesta u Zadru –TISAKmedia SUPERNOVA, TISAK Kalelarga I – Elizabete Kotromanić 2,
COMBO Music shop – Vlatka Mačeka 3) i blagajna Športskog centra Višnjik (radno vrijeme blagajne ponedjeljak – petak 10.00 – 18.00).

#hejahejacibosi