Košarkaši Cibone ovaj će vikend odigrati dvije utakmice.

U okviru 17. kola ABA lige Cibosi će u subotu ugostiti drugoplasiranu ekipu Budućnosti VOLI, a već u nedjelju igraju u Šibeniku susret 17. kola HT Premijer lige sa šestoplasiranom Šibenkom.

Za susret sa Šibenkom trener Velić će umjesto ozljeđenih Bilinovca i Ljubičića u Šibenik povesti mlade igrače Danka Brankovića i Filipa Paponju.

Ivan Velić, trener Cibone:

Što se ekipe Budućnosti tiče znamo da je to tim koji je pravljen za velike stvari ove sezone i sigurno da imaju velike ambicije. Mi ćemo gledati prvenstveno da budemo puno bolji nego što smo bili protiv Zvezde, da podignemo nivo agresivnosti, probamo iskontrolirati skok i poboljšati obranu na pick and rollu. Pod tim okolnostima možemo tražiti svoju šansu za eventualnu pobjedu. Naravno da nam treba i dobar šuterski dan i ako se sve te stvari poslože možemo se nadati našoj pobjedi. Još smo u problemima s ozljedama. Ono što je sigurno je da nećemo imati Bilinovca koji je jako bitan, prvenstveno u obrambenom dijelu. Ovaj je tjedan ‘ispao iz stroja’ Ljubičić, tako da ćemo biti i bez njega. Što je tu je, ovih 10 igrača koji budu dat će sve od sebe da dođemo do pobjede. U nedjelju odmah igramo i sa Šibenkom, mislim da je suludo da igramo dvije tako teške utakmice u 2 dana. Nadam se da ćemo preživjeti ovaj vikend, prvenstveno mislim zdravstveno, da se nitko dodatno neće ozljediti. Zbog ovakvog tempa, dvije utakmice u dva dana i slično, su se i događale ozljede koje imamo. Za Šibenik ne mogu znati ni u kojem ćemo sastavu nastupiti.

Matic Rebec, igrač Cibone:

Očekuje nas naporan vikend. Ekipa Budućnosti je jak protivnik, a mi ćemo se pokušati revanširati za poraz u Podgorici u prvom dijelu sezone. Kao što trener kaže, morat ćemo se prvenstveno držati svog dogovora i podići nivo agresivnosti. Imali smo se vremena pripremiti za ovu utakmicu, bit će teško nakon tako zahtjevnog meča putovati odmah za Šibenik, ali što je tu je. U Šibeniku svakako idemo na pobjedu.

Utakmica s Budućnosti igra se u KC Dražen Petrović u subotu, 25.01. s početkom u 18.00 sati.

Gostujuća utakmica sa Šibenkom igra se na Baldekinu u nedjelju, 26.01. s početkom u 18.00 sati. Prijenos utakmice je na HKS TV.

#hejahejacibosi