Roberto Kovač, švicarski reprezentativac hrvatskih korjena (i s hrvatskom putovnicom), potpisao je jednogodišnji ugovor s Cibonom.

Prije dolaska u Cibonu igrao je za 2 švicarska kluba. Prvo je zahvaljujući dobrim igrama u Fribourgu zaslužio poziv švicarske reprezentacije, da bi se potom na 3 sezone preselio u ženevske Lionse. Hrvatskoj je javnosti postao poznat nakon nedavne zadnje utakmice pretkvalifikacija za Eurobasket 2021. godine u kojoj je Švicarskoj trebala pobjeda od 20 koševa razlike protiv Islanda kako bi izborili sljedeću fazu kvalifikacija. Roberto je u toj utakmici briljirao s 29 koševa a suigrač Clint Capela je dodao 18 koševa i 15 skokova.

Radi se o snažnom i energičnom, vrsnom šuteru koji zna i razigrati ekipu.

Roberto već neko vrijeme trenira sa seniorskom ekipom, a u rosteru je bio i u prijateljskoj utakmici s Igokeom u kojoj je bio jedan od najboljih igrača sa postignutih 17 poena.

”Drago nam je da je konačno završena saga s Kovačem. Igrač koji je u ova 3 tjedna pokazao da se radi o vrhunskom momku i odličnom košarkašu, timskom igraču. To je igrač koji nam je trebao. Imat će ulogu kakvu je prošle godine imao Marić. Čisti šuter. Nadam se da će nam pomoći u ostvarivanju naših ciljeva i da ćemo imati dobru suradnju. Sudeći po njegovom prezimenu, ne sumnjam da je njegov karakter vrhunski i da će nam i on pomoći također’‘, u šaljivom je tonu završio trener Cibone, Ivan Velić.

”Ovo mi je novo iskustvo. Prvi put sam van Švicarske. Ovdje je organizacija super. Treneri su odlični, kao i cijeli staff. Igrači su me dočekali kao domaćeg. Inače kad sam u Švicarskoj nitko mi ne kaže da sam Švicarac, a kad sam u Hrvatskoj nitko mi ne kaže da sam Hrvat. Treniramo jako, imamo lijepu igru i svi smo fokusirani na cilj. Za mene je uvijek cilj sve osvojiti. Dosta smo mlada ekipa ali borit ćemo se sa svima. Zagreb mi je odličan kao grad, moram ga još malo bolje istražiti”, izjavio je Roberto Kovač.

Roberta i ostale Vukove zagrebačka će publika moći prvi put vidjeti danas na treningu otvorenom za navijače koji se održava u 19 satiKC Dražen Petrović.

Datum rođenja: 02.05.1990. (Mendrisio, Švicarska)

Visina: 191 cm

Pozicija: bek šuter

KLUBOVI:

2011-2016 Fribourg Olympic

2016-2019 Lions de Geneve

2019-2020 Cibona

Roberto, dobro došao u Zagreb!

#hejahejacibosi