U 19. kolu HT Premijer lige Cibona dočekuje Split.

U prvom dijelu sezone Cibosi su izgubili u Splitu tricom Marčinkovića četiri sekunde prije kraja pri rezultatu 67-67, no ipak uloga favorita u ovoj utakmici je jasna.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Očekujem reakciju ekipe kao što je bila i u Osijeku- maksimalno odgovorno, pristup onakav kakav treba biti, da ozbiljno shvatimo protivnika. Imamo dosta problema sa ozljedama tako da ćemo vidjeti koga ćemo skidati. Možda priključimo i neke juniore. Bila je ideja da neki juniori treniraju ovih zadnjih mjesec dana s nama da vidimo gdje su u odnosu na prvu ekipu, međutim, problem stvara taj Final 4 juniorske ABA Lige pa ćemo vidjeti kako ćemo to izrealizirati. Favoriti jesmo ali to treba potvrditi na terenu. Respektiramo protivnika, pogotovo kolegu Grgurevića kojem želim sve najbolje u njegovoj karijeri kao prvog trenera.”

Josip Bilinovac, igrač Cibone:

”Utakmica protiv Splita je sigurno još jedna bitna utakmica za nas da zadržimo prvu poziciju na ljestvici. Sad smo ušli u malo lakši ritam od jedne utakmice tjedno i imamo dosta vremena da se pripremimo i mislim da moramo iskoristiti domaći teren i pokazati da smo mi tu uvijek favoriti. Iako ekipu Splita treba maksimalno respektirati, imali su dosta problema sa ozljedama ali su i dalje momčad protiv koje treba dati sto posto i nadam se da ćemo pobjediti.”

Utakmica se igra u KC Dražen Petrovićnedjelju, 31. ožujka s početkom u 17.00 sati. Blagajna se otvara 2 sata prije početka susreta a izravan prijenos bit će na HRT 2.