U 5. kolu juniorske ABA Lige mladi Vukovi su odnijeli veliku pobjedu protiv Partizana i time si vrata Final Foura ostavili širom otvorena.

Naime, pobjeda Crvene zvezde protiv Petrol Olimpije značila bi siguran prolazak dalje, što je naizgled realna opcija s obzirom da je Zvezda ekipa koja je dominantna na turniru i drži savršen skor, no, ekipa je to koja je osigurala nastup na završnom turniru pa valja biti oprezan. Utakmica se igra u 12:45 sati i tada će se konačno znati sudbina mladih Cibosa na ovom natjecanju.

Ivan Juran, trener juniora:

”Danas smo imali toplo- hladnu utakmicu sa odličnim intervalima i jako lošim. Nije to ni čudno zbog velike emotivne i fizičke potrošnje igrača u zadnjih par dana. Na kraju smo uspjeli s borbenošću i vrhunskom obranom koju smo odigrali na njihovom najboljem igraču, limitirali smo ga u potpunosti i to je to. Čekamo rezultat ovih drugih utakmica da vidimo hoćemo li se uspjeti po prvi put kao juniorska ekipa plasirati na Final Four.”

U19 CIBONA- U19PARTIZAN 71-64  (15:19, 20:12, 23:12, 13:21)

U19 CIBONA: Ivić 2, Škara, Majcunić, Rašić 14, Prkačin 20. Bistrović 14, Cvitanović, Sedlo, Buljević, Paponja 9, Porobić 2, Branković 10.

U19 PARTIZAN: Sužnjev A., Sužnjev B. 9, Pažin 22, Gorunović, Novaković 13, Stefanović 8, Veljković, Tarlać, Dautović 4, Kone 6, Mihailović 2.

FOTO: ZVONKO KUCELIN/ZADAR