12. kolo ABA Lige donosi nam Pod Toranj pravu košarkašku poslasticu. U goste nam stiže još uvijek neporažena ekipa Crvene zvezde.

Vukovi su u dosadašnjim ogledima protiv Zvezdaša u Draženovoj dvorani uspjeli slaviti 9 puta, dok su gosti slavili 7 puta. Ove je sezone pak situacija takva da je Zvezda dominantna ekipa koja uvjerljivo drži prvo mjesto bez ijednog upisanog poraza, ali se Vukovi s pravom nadaju uzeti skalp i njima nakon što su ga prije nekoliko dana uzeli drugoplasiranoj Budućnosti, a dodatan vjetar u leđa bila je i jučerašnja pobjeda protiv Cedevite. Činjenica je i da su Cibosi jedina ekipa koju gosti nisu uspjeli nadigrati u ‘Pioniru’ ove sezone.

Ivan Velić, trener Cibone:

”Jako smo dobro odigrali polusezonu i automatski ova utakmica sa Crvenom zvezdom dolazi kao nagrada. Nemamo što izgubiti i igramo sa momčadi koja je uvjerljivo broj 1 u ABA Ligi, bez poraza. Bez obzira što smo mi u toj prvoj utakmici iznenadili i teško su nas dobili, mislim da smo jedna od rijetkih ekipa koja je s njima u prvom dijelu sezone igrala otvorenu utakmicu. Nešto im spremamo i vidjet ćemo hoće li to upaliti, nemamo nikakav imperativ, nadam se da će dvorana biti dosta popunjena i da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu. Rekao sam i protiv Budućnosti da tražim od igrača da daju svoj maksimum pa ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno. To isto ću tražiti i sa Zvezdom ali ne ovisi sve o nama. Možemo mi biti na nekom visokom nivou pa opet izgubimo utakmicu jer je to ipak euroligaška momčad ali ako budemo dobri i raspoloženi sve je moguće.”

Koliko vas je psihološki osnažila pobjeda protiv Budućnosti?

”Mislim da je. Za mnoge ekipe je možda dobro što su imali pauzu da se osvježe ali nam nije trebala jer smo baš u dobrom momentu, našli smo dobru formu u pravo vrijeme, samopouzdanje je tu tako da vjerujem da možemo pobjediti još jednu utakmicu.”

O Zvezdi…

”Imaju jako dobar kvalitet, odličnog trenera i igraju jedan šah na visokom nivou. Kažnjavaju sve, imaju kvalitetu da to mogu iskažnjavati i to ih čini boljim od ostalih. I naravno ovi domaći igrači koji su dugo skupa se poznaju  praktički u dušu i to im daje dodatnu energiju da kad uđu u rotaciju ne osjeti se bilo kakav pad u igri.”

Krešimir Ljubičić, igrač Cibone:

”Prvo kolo drugog kruga ABA Lige dolazi nam nakon 5 pobjeda u nizu, u dobrom smo ritmu. Oni su trenutno najbolja ekipa u Ligi što dokazuje skor od 11-0. Dat ćemo sve od sebe da ih pokušamo iznenaditi. Ući ćemo maksimalno koncentrirano u utakmicu i nastojati izvršiti trenerove zamisli, usrećiti naše navijače i svima uljepšati Božić!”

Utakmica se igra u Draženovom domu u subotu, 22.12. s početkom u 17.00 sati. Karte na blagajni počinju se prodavati već danas od 16-20 sati dok se sutra blagajna otvara već u 10 sati.

Pozivamo sve navijače da dođu podržati Vukove u posljednjoj ovogodišnjoj domaćoj utakmici!