U utakmici 4. kola ABA Lige imalo se što vidjeti. Cibona je pobijedila Cedevitu rezultatom 78-75 i to u još jednoj triler završnici koja je ovoga puta otišla na stranu Vukova.

Cedevita je bolje otvorila utakmicu i već se na početku odvojila na desetak poena razlike no Cibona je uspjela konsolidirati svoje redove i sa par otvorenih šuteva se vratila u utakmicu. Druga je četvrtina tako otišla na stranu Cibone sa 22:21 no na poluvrijeme se ipak otišlo sa zaostatkom 36:42.

Sredinom treće četvrtine Vukovi tricom Igora Marića dolaze do prvog vodstva na utakmici rezultatom 51:49 i dvoranom se prolomilo ‘heja heja Cibosi’. Bio je to tek mali nagovještaj onoga što se dogodilo na samom kraju utakmice. Minutu i pol prije kraja utakmice Igor Marić i Marko Ljubičić tricama su nadoknadili zaostatak od 70-71 u prednost od 76-73. Benite je uspio smanjiti zaostatak pogodivši samo jedno slobodno bacanje no Marić potom pogađa oba za 78-74. Ljubičić je dvije sekunde prije kraja napravio osobnu pogrešku na Magetteu no on pogađa samo jedno i slavlje je moglo započeti.

Igor Marić bio je najefikasniji Cibos sa 22 poena a po 10 su dodali Ross i Gilbert.

Ivan Velić, trener Cibone: ”Ovaj dobar rad koji smo imali se vratio. 3 neizvjesne utakmice prije ove otišle su na stranu protivnika. Drago mi je zbog momaka što su vjerovali od prve minute da mogu dobiti utakmicu i to se na kraju i ostvarilo tako da još jednom čestitke njima. Odigrali su još jednu pravu, mušku utakmicu, bez ikakvog respekta i zaslužili smo”

Sito Alonso, trener Cedevite:” Veoma sam ljut. Igrali smo puno bolje od njih u prvih 20 minuta i trebali smo voditi s većom razlikom. Još uvijek moram naučiti neke stvari u ovoj ligi jer se ne osjećam komforno. Želim znati kad je nesportska, kad je kontakt legalan, a kad nije. U prvih 20 minuta zaslužili smo imati 12 do 14 poena prednosti, unatoč promašenim slobodnim bacanjima. U drugom poluvremenu smo loše počeli. Dozvolili smo tricu Mariću, a i momčad se šokirala kad su nam poništili slobodna bacanja zbog prijestupa i nismo nakon toga nastavili igrati pametno, kako smo trebali. Zadnje četiri minute bile su užasne. Izgubili smo devet poena prednosti, igrali smo loše taktički, a i promašivali smo slobodna bacanja. Ovdje je teško pobijediti Cibonu, pogotovo ako promašite 17 slobodnih bacanja. Da smo igrali bolje u zadnje četiri minute, pobijedili bi, ali nismo.”

Igor Marić, igrač Cibone: ”Jako teška utakmica, čestitam svojim igračima, cijelom stručnom stožeru na tome kako smo se borili cijelu utakmicu i pokazali karakter. Pali smo u ove tri utakmice koje smo izgubili u ABA Ligi ali opet smo se vratili protiv moćne Cedevite. Možda smo im dopustili  neke prelagane napadačke skokove ali ovaj roll možemo biti zadovoljni kako smo odigrali i na kraju pobjedili sa puno želje i borbe. Hvala publici što nas je podržala i došla u velikom broju, zahvalan sam im radi toga i ovo je njima nagrada.”

Sljedeću domaću utakmicu Cibona igra u ponedjeljak, 29.10. kad će u 4. kolu HT Premijer lige ugostiti Zadar s početkom u 20:00 sati.

CIBONA-CEDEVITA  78:75  (14:21, 22:21,19:15, 23:18)

CIBONA: Bilinovac 7, Uljarević 7, M. Ljubičić 9, Marić 22, Bundović 5, Gilbert 10, Novačić 5, Slavica, Ross 10, Jefferson 3, Markota.

CEDEVITA: Cobbs 5, Perković 3, Bajo, Benite 9, Magette 6, Stipanović 6, Lima 4, Bošnjak, Cook 10, Ramljak 10, Bell 17, Aguilar 5.