Cibosi su u finalnom dvoboju Memorijalnog turnira “Široki 2018” protiv Širokog dominirali cijelim susretom pa pobjeda nije dolazila u pitanje ni u jednom trenutku. Podsjetimo da su naši igrači Josip Bilinovac, Filip Kraljević i Ivan Novačić ujedno i bivši igrači Širokog, kao i trener Ivan Velić koji je osim toga bio i trener, što je utakmici dalo dodatnu čar i naboj.

Vukovi su predvođeni Dominicom Gilbertom, koji je na kraju bio proglašen igračem utakmice s 19 koševa, Ivanom Novačićem i Markom Ljubičićem, slavili s čak 37 koševa razlike, 58:95.

Josip Bilinovac:” Sigurno da je bila jednosmjerna utakmica, ekipa Širokog je u prvom poluvremenu pokazala neki otpor u fizičkoj spremi ali u drugom poluvremenu kad smo mi pokazali da znamo odgovoriti na fizički, lagano smo prelomili utakmicu. Bio je ovo jedan dobar turnir za dizanje samopouzdanja prije početka Lige i ako nastavimo raditi u ovom ritmu, bit će sve bolje i bolje!”

Hrvatski košarkaški klub Široki organizirao je tradicionalni Memorijalni turnir u spomen na osnivače, igrače i djelatnike kluba prof. Stanka Jelčića Ćanku, Vinka Soptu Kiku, Vitomira Buntića i Jozu Soptu.

ŠIROKI: Soldo, Lončar 3, Filipović 17, Planinić ,Čolak 7, Zubac , Šušak, Karačić 13, Čović, M.Drežnjak 8, D.Drežnjak 6, Damjanović 4.

CIBONA: Bilinovac 8, Uljarević 7, M. Ljubičić 12, Marić 4, Gilbert 19, Novačić 15, Rozić 6, Slavica 11, Ross 9, Kraljević 4, Markota.