Bogati košarkaški tjedan za kadete Cibone koji su u 14.kolu Jedinstvene kadetske lige ugostili kadete Zadra.

Nakon ovotjedne turneje po Dalmaciji ostvarili su još jednu pobjedu na domaćem terenu svladavši Zadar rezultatom 89:73 ( 23:17, 25:19, 16:27, 25:10).

Najbolji pojedinci susreta bili su Hrvoje Majcunić sa 23 i Lukša Buljević sa 22 poena, dok je goste predvodio Edis Korman sa 14 poena.

Trener Zadra Marko Selin:

“Znali smo da je momčad Cibone istrošena jer su odigrali par utakmica u posljednjih nekoliko dana pa smo pokušali nametnuti što jači ritam. Većim dijelom utakmice smo to i uspjeli, a pogotovo u trećoj četvrtini u kojoj smo okrenuli rezultat i poveli. Na kraju smo trebali odigrati par pametnijih napada. Naši dečki su mladi i morati će učiti iz svojih pogrešaka. Dali smo u ruke par lopti Ciboni koja je to iskoristila i zabila nekoliko laganih poena te stvorila razliku koju nismo mogli više stići.”

Trener Cibone Ante Samac:

“Nismo dobro izgledali 35 minuta utakmice. Patio je skok, a imali smo i dosta tehničkih pogrešaka. Mučili smo se protiv Zadrana koji su odigrali jako dobru utakmicu. Probudili smo se zadnjih 5 minuta i riješili utakmicu u našu korist.”