Nakon utakmice 15. kola ABA lige protiv Cedevite košarkaši Cibone uputili su se put Splita gdje ih očekuje utakmica osmine finala Kupa “Krešimir Ćosić”. Utakmica protiv Splita je na rasporedu u 18 sati u maloj dvorani KK Split.

Cibonin trener Ante Nazor vjeruje kako njegovi igrači imaju dosta snage za pobijediti ovu utakmicu bez obzira na okolnosti u kojima se nalaze.

“Kup je specifično natjecanje gdje nema popravnog ispita. Sigurno nas očekuje puna dvorana i jako motiviran protivnik. Izuzetno respektiram ekipu Splita i to što su napravili u posljednje dvije godine. Čeka nas ni malo lagan zadatak,” kazao je Ante Nazor uoči kup utakmice.

“Usprkos utakmici s Cedevitom koja je bila dan ranije, označio sam ovo kao najvažniju utakmicu ovog trenutka za našu ekipu. Na temelju toga gradimo kompletnu pripremu za utakmicu i nadam se da ćemo biti pravi u Splitu” , istaknuo je Cibonin trener.

Igrač Cibone Josip Bilinovac s velikim respektom gleda na protivnika.

“Split je jedna respektabilna ekipa koja je zadržala kostur momčadi od prošle godine. Trebamo ih maksimalno respektirati. Dosta ovise o vanjskoj liniji, o Scottu i Kalajžiću te Kedži na unutarnjoj poziciji. Mi trebamo nametnuti svoj ritam tako da utakmica bude u onom ritmu koji nama više odgovara. Agresivnom i brzom igrom iz tranzicije trebali bismo doći do pobjede” , izjavio je Bilinovac.

Pobjednici će izboriti Final Eight Kupa „Krešimir Ćosić“ koji se igra od 14. do 17. veljače, a domaćin će biti poznat nakon službenog Natječaja.