Košarkaši Cibone u suradnji s paraolimpijkama iz stolnog tenisa Anđelom Mužinić i Helenom Dretar Karić te Centrom Sunce snimili su kalendar za 2018. godinu u sklopu projekta „Naše pravo na sport“.

Već petu godinu za redom Centar Sunce organizira sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom „Naše pravo na sport“ u partnerstvu sa Zagrebačkim sportskim savezom osoba s invaliditetom.

Projekt su podržali Vukovi zajedno sa srebrnim paraolimpijkama i ostalim poznatim osobama hrvatskog sporta. Cijela priča je humanitarnog karaktera.

Kalendar će biti prezentiran 18. studenog na ovogodišnjem natjecanju „Naše pravo na sport“, a minimalna donacija za kalendar iznosit će 50 kuna. Novac od donacija bit će doniran Centru za navedeni projekt u narednoj godini.

Navijači i ljubitelji kluba svoj primjerak kalendara moći nabaviti na svim utakmicama KK Cibona kroz mjesec prosinac počevši od utakmice HT Premijer lige s Alkarom koja je na rasporedu početkom mjeseca ili dogovoriti preuzimanje kalendara putem e-mail adrese Centra Sunce info@ti-si-sunce.hr

Natjecanje „Naše pravo na sport“ će se održati u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava. Bit će uključena sva djeca i mladi s teškoćama u razvoju, u dobi od 5 – 17 godina, a očekuje se ukupno 95 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

Natjecanje se odvija u sklopu programa „Moje pravo na igru i sport“ koje se kontinuirano provodi od 2012. godine do danas i u tom periodu u program je uključeno preko 250 djece i njihovih roditelja i skrbnika, preko 250 volontera uz odrađenih preko 3000 volonterskih sati.

Svrha projekta je omogućiti djeci s teškoćama u razvoju jednaku priliku za razvoj vlastitih psiho-fizičkih i razvojno-kreativnih potencijala kao i ostaloj djeci, no koja im je često uskraćena ili nedostupna. Kroz igru i druženje postižu se trenažni učinci koji su predviđeni planom i programom za djecu s teškoćama u razvoju.

Košarkaški klub Cibona iznimno je ponosan što je dio ovog humanitarnog projekta te se nada kako će navijači i ljubitelji kluba također prepoznati važnost samog projekta te podržati ovu hvalevrijednu akciju.