Na Lake Cup turniru u Istanbulu košarkaši Cibone osvojili su treće mjesto.

U prvoj utakmici turnira Cibona je poražena od Istanbul BBSK rezultatom 87-77 (44-36). Momčad Istanbula je cijelu utakmicu dominirala na terenu. Vukovi su slabo otvorili utakmicu te su dali šansu domaćinu da već u prvoj četvrtini napravi razliku (26-15) koju su držali do treće četvrtine. U zadnju četvrtinu se ušlo izjednačeno 61-61, no Cibosi ipak ne uspijevaju preokrenuti rezultat u svoju korist.

Najbolji među Vukovima u prvoj utakmici bili su Cleveland Melvin s 28 koševa i 7 skokova te Ivan Novačić s 18 koševa , dok je Langston Hall skupio čak 15 asistencija.

U utakmici za treće mjesto Cibona je igrala protiv dobro poznatog protivnika iz regionalne lige MZT Skopje Aerodrom. Prvi dio utakmice je bio dosta izjednačen, ali uz raspoloženog Melvina (10 poena i 6 skokova) i Novačića (10 poena) Cibosi odlaze na odmor s vodstvom od 6 koševa ( 49-43). U trećoj četvrtini Vukovi nastavljaju agresivno u napadu predvođeni raspoloženim Bošnjakom koji je u nastavku zabio 14 koševa. U zadnju četvrtinu Vukovi ulaze s +11 (75-64) međutim MZT se uspijeva vratiti u igru te dolazi do izjednačenja 81-81. Ulazimo u napetu završnicu koju Cibona iskusno okreće u svoju koristi i odnosi pobjedu od 98-89.

U utakmici za treće mjesto istaknuli su se Ivan Novačić sa 21 poenom te Domagoj Bošnjak i Cleveland Melvin sa po 20.

Trener Slobodan Subotić nakon turnira u Istanbulu: ” Odigrali smo dvije vrlo jake utakmice, s turskim prvoligašem i momčadi s kojom ćemo se susresti u ABA ligi. Na pola sam zadovoljan, moglo je to biti još bolje. Očito je da nas je i umor stigao jer smo naporno radili, ali to nije opravdanje. Moramo ići naprijed. Ima nekih stvari koje moramo popraviti, no imamo još vremena. Vraćamo se u Zagreb i radit ćemo na tim detaljima koje želimo popraviti.”

KK Cibona na Lake Cup turniru nastupila je u sljedećem sastavu: Mate Mandić, Karlo Uljarević, Langston Hall, Ivan Novačić, Andrija Ćorić, Dominic Gilbert, Domagoj Bošnjak, Ante Gospić, Marin Rozić, Josip Popić, Cleveland Melvin i Krešimir Ljubičić.