Košarkaši Cibone uspješno su odradili prvi mjesec treninga. Prema rasporedu Vukovi su odigrali i nekoliko prijateljskih utakmica, u gostima protiv Zlatorog Laško i na domaćem parketu protiv mađarskog Körmenda. Zbog loših vremenskih prilika koje su uzrokovale prokišnjavanje dvorane, dvije utakmice protiv Paksa koje su se trebale igrati prošlog vikenda u Mađarskoj, su otkazane. Prva utakmica je prekinuta u 3. četvrtini kod rezultata 57:44 za Cibose, dok je druga utakmica koja se trebala igrati dan kasnije službeno otkazana.

Trener Slobodan Subotić zadovoljan je dosadašnjim učinkom svoje momčadi.

“Odigrali smo tri prijateljske utakmice do sada. Mogu biti zadvoljan s onim što su dečki pokazali. Ono što sam ja pokušao nametnuti kao novi trener, svoju filozofiju, dečki su prihvatili i rezultati su već tu,” rekao je trener.

Cibosi su otputovali u Tursku gdje će sljedeća dva dana igrati na prijateljskom turniru na kojem će osim Cibone nastupiti D.I. Büyükçekmece, MZT Skopje Aerodrom i İstanbul Büyükşehir Belediyespor.

Vukovi će prvu utakmicu igrati 6.rujna u 16 sati protiv turske momčadi İstanbul BB. U četvrtak 7.rujan u 18:30 sati na rasporedu je finale, dok je utakmica za 3. mjesto predviđena u 16:00 sati. Na put ne ide Josip Bilinovac koji je zbog prinove u obitelji dobio nekoliko dana slobodno.

“Mi smo još daleko od onoga što trebamo biti. Ovaj turnir će nam jako dobro doći da vidimo gdje smo i na ćemo još trebamo raditi,” izjavio je trener Subotić uoči turnira u Istanbulu.