Jeste li znali da čak 62% građana Hrvatske nije tjelesno aktivno?

Činjenica je to koja je potaknula košarkaše Cibone da podrže projekt Europski tjedan sporta i istaknu važnost bavljenja sportom odnosno tjelesnom aktivnošću.

Cilj Europskog tjedna sporta je podići svijest o važnosti sporta i tjelesne aktivnosti u Hrvatskoj i utjecati na stereotipe o tome tko može sudjelovati u kojem sportu. Sport i tjelesne aktivnosti moraju biti dostupni svima.

Specifični ciljevi projekta su promijeniti percepciju javnosti o sportu/tjelesnoj aktivnosti i ostvariti utjecaj na individualno ponašanje pojedinca; promicanje društvenih vrijednosti sporta, posebice zdravlja, socijalne uključenosti u i kroz sport, volontiranje i obrazovanje te promicanje sporta za osobe s invaliditetom.

Središnji nacionalni događaj bit će održan 23. rujna 2017. na Jarunu. Ovogodišnje događanje će upoznati javnost s nekim novim sportovima, što će građanima omogućiti da se okušaju u svim starim i novim aktivnostima. Završni događaj će biti organiziran 30. rujna 2017. u Vukovaru.

Ovim putem pozivamo sve građane, posebno navijače Cibone, da nam se pridruže u veselom sportskom druženju 23.rujna na Jarunu. Vidimo se!