Košarkaši Cibone stigli su do pobjede u posljednjem kolu regularnog dijela A-1 lige na domaćem terenu protiv Splita 76:70 (22:25, 20:14, 17:20, 17:11).

Gosti su bolje otvorili utakmicu, uz nekoliko otvorenih šuteva rano su napravili prednost, no Cibosi su se probudili krajem prve četvrtine te su smanjili zaostatak. U drugoj četvrtini Cibona se bolje postavila na terenu pa su tako do kraja prvoga dijela preokrenuli rezultat i stigli do vodstva, 42:39.

U drugom dijelu obje momčadi igrale su vrlo izjednačeno i gosti dolaze do vodstva, no u samoj završnici slobodnim bacanjima Luke Žorića Cibosi su izjednačili rezultat, 59:59.

U posljednjoj četvrtini utakmica je bila vrlo napeta. Gosti su imali priliku za smanjenje na samo koš razlike, no izgubili su loptu što je iskoristila Cibona koja je tako stigla do vrijedne pobjede.

Vukovi će se u četvrtfinalu završnice domaćeg prvenstva susresti sa petoplasiranim Zadrom.

Kod Cibone najbolji su bili Žorić sa 22 poena i Joksimović sa 13 poena.

“Bila je ovo prava sportska utakmica. Igrali smo onako kako treba. Čestitke i Splitu na pruženom otporu. Nas sada čekaju nove utakmice”, reako je Nebojša Joksimović.

“Ponosan sam na ove momke. Bez obzira na ozljede i izostanak nekih igrača pokazali smo dobru igru danas u posljednjoj utakmici. Sada nas čeka play-off i moramo se okrenuti tome” dodao je trener Damir Mulaomerović.

CIBONA: Reynolds 4, Uljarević, Šakić 12, Marinelli 3, Marić 5, Žorić 22, Ćorić 6, Bošnjak 11, Ljubičić, Joksimović 13

SPLIT: Subotić, Kalajžić 12, Kedžo 2, Rančić 2, Vrgoč, Dijan 9, Najev 2, Jukić 4, Filipović 21, Marić, Galić 3, Širko 15.