Kadeti Cibone prvaci su Hrvatske! U finalu su nakon produžetaka svladali KK Split sa 92:72.

Utakmica je bila neizvjesna od samoga početka. Igralo se koš za košem, a u napetoj završnici do zadnjih sekundi se nije znalo pitanje pobjednika. Izjednačen rezultat najčešće se vidio na semaforu, a one pozitivne sportske tenzije mogle su se namirisati u zraku. Tu su činjenicu potvrdili i produžeci gdje je regularni dio završio rezultatom 65:65 pa smo ušli u pet minuta nadoknade gdje je Cibona bila iskusnija momčad i bolje iznijela igru na kraju. Slavila je tako ekipa trenera Ante Samca 74:69 i uzela naslov kadetskog prvaka Hrvatske.

Medalje je najbolji kadetima u Hrvatskoj uručio izbornik Aleksandar Petrović, a Splitu srebrne stručni tajnik HKS-a Josip Vranković.

Najbolji u redovima Cibosa bio je Rudan koji je zabio 22 koša, Maloča 13 te Prkačin i Škarica sa po 10.

MVP-jem Završnog turnira za kadete proglašen je Matej Rudan iz KK Cibona.

„Mislio sam da ćemo u drugom poluvremenu, s obzirom na to kako smo dobro krenuli u prvom, prelomiti utakmicu, ali nismo uspjeli. Prkačin i Gnjidić su nam izašli van s pet faula i to nam je dosta otežalo posao. Ponosan sam na nagradu za MVP ovog Završnog turnira i to mi je samo dodatni poticaj za nastavak, rad i razvoj – to mi je samo poticaj za dalje“, otkrio nam je mladi Matej Rudan.

Trener Cibosa Ante Samac:

„Ne zna jesam li u stanju nakon utakmice išta reći“, krenuo je trener Cibone nakon šokantne završnice. „Nismo očekivali ovako tešku utakmicu, ali težina finala donosi svoju nervozu i ona se očitavala cijelu utakmicu. Finale je riješila jedna obrana, jedan šut, dvije kvalitetne ekipe. Opet smo ušli u probleme s faulovima. Mislim da nakon što su Roko Prkačin i Gnjidić dobili svoj peti faul, a koji su naš oslonac ekipe, opet je klupa iznijela utakmicu. Danas smo pobijedili kao ekipa.“

Bio je ovo bogati košarkaški vikend za naše mlađe selekcije. Pretkadeti i kadeti su se okitili zlatom dok su juniori osvojili broncu. Čestitke našim mladim snagama i njihovim trenerima. Bravo dečki!

FOTO: Marin Sušić