Košarkaši Cibone izgubili su u domaćem prvenstvu u gostima kod Zadra 90:80 (16:19, 22:19, 30:22, 22:20).

Utakmica je započela vrlo slabo, obje su momčadi promašivale otvorene šuteve uz dosta izgubljenih lopti. Cibosi su na kraju prve četvrtine izvukli prednost, 16:19 , uz odličan šut iz igre Gospića (4/4). Vrlo izjednačena utakmica nastavila se i u drugoj četvrtini. Obje momčadi su pokazale čvrstu igru pa se tako na odmor otišlo s rezultatom 38:38.

U nastavku utakmice domaća momčad podignula je razinu igre, a time i svoju prednost koju su držali tjekom cijele treće četvrtine. U samoj završnici gledali smo vrlo napetu utakmicu. Cibosi su se uspijeli vratiti na samo 3 poena zaostatka, 75:72. Falilo je koncentracije u redovima Vukova koji nisu iskoristili promašenu priliku Zadra za izjednačenje. Imali su Cibosi priliku vratiti se do kraja utakmice, no promašili su dvije trice koje su na kraju presudile porazu u gostima od Zadra.

„Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Pogotovo su dobro odigrali treću četvrtinu gdje su nas iskažnjavali u uvodnim minutama. Imali smo svoje prilike, no u datim momentima falilo nam je hrabrosti i koncentracije da preokrenemo rezultat i dođemo do pobjede“, rekao je trener Damir Mulaomerović.

ZADAR: Vladović 9, Marinković 15, Barać 13, Ramljak 23, Kovačević 17, Krajina 6, Georgiev, Jurica, Brzoja 2, Mazalin 2, Franke, Bašić 3.

CIBONA: Reynolds 21, Šakić 7, Jokismović 3, Žorić 23, Rozić 10, Marinelli, Marić, Ćorić, Bošnjak 8, Sulejmanović, Gospić 8.