Košarkaši Cibone u 17.kolu regionalne ABA lige upisali su pobjedu protiv MZT-a  rezultatom 87:79 ( 21:14, 22:27, 26:17, 18:21).

Utakmica je započela vrlo izjednačeno s obje strane, no Vukovi su se već nakon prve četvrtine odvojili sa 7 poena prednosti. Dobra igra Cibone nastavila se i do kraja prvog poluvremena no MZT se uspio približiti na samo koš zaostatka, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom  43:41.

U nastavku utakmice Cibosi su se uspjeli odvojiti na 11 poena prednosti, no u posljednjoj četvritini MZT je uspio izjednačiti. Samo nekoliko minuta prije kraja utakmice rezultat je bio izjednačen, no gosti nisu uspjeli preokrenuti rezultat te je Cibona stigla do nove pobjede.

Kod Vukova najbolji je bio Šakić sa 26 postignutih poena i Reynolds 19, dok kod gostiju Drenovac je postigao 27.

“Čestitam Ciboni na pobjedi. Mislim da su svojim iskustvom i našim nekim brzopletim odlukama, gradili svoju prednost tijekom cijele utakmice. Reynolds i Šakić, njihova dva glavna igrača su bila razigrana što je bio ključ njihove pobjede odnosno našeg poraza,” izjavio je igrač MZT-a Djorde Drenovac.

” U pripremi utakmice osjećao sam da ćemo imati svoju šansu međutim nismo je iskorsitili. Protivnik je bio sretniji i spretniji od nas. Hvatali smo ovaj ritam. Lutali smo između pametnog posjeda i nekih glupavih poteza koji su Ciboni pružali komfor i kontrolu tijekom cijele utakmice. Iskustvom i kontrolom ritma utakmice Reynoldsa, Cibona je pobijedila,” rekao je trener gostujuće ekipe Ante Nazor.

“Jako teška utakmica za nas, pogotovo psihološki nakon poraza u Splitu i 2 poraza u ABA ligi. Bitno nam je bilo dobiti da se vratimo opet u vrh. Uspjeli smo pobijediti jednu vrlo tešku utakmicu,” izjavio je Domagoj Bošnjak.

Na riječi Bošnjaka nadovezao se trener Vukova Damir Mulaomerović: “Utakmica je bila teška pogotovo zato što imamo bolesnih igrača, Rozića te Slavicu i Marića koji su bili pod temperaturom, ali su se ipak skinuli za ovu utakmicu. Pohvalio bih ekipu, dobro su odigrali. Mogli smo je prelomiti puno prije međutim na kraju smo dosta pametno odigrali i pobijedili.”

CIBONA: Reynolds 19, Uljarević, Šakić 26, Marinelli, Marić, Žorić 4, Ćorić 9, Bošnjak 10, Sulejmanović 7, Slavica, Joksimović 12, Gospić

MZT SKOPJE: Clark 8, Thames 3, Diabate 3, Mekić, Gjurovski, Kloof 16, Simonovski 18, Drenovac 27, Mladenovski 2, Scott 12