Košarkaši Cibone izgubili su u 10.kolu A1 lige, u zagrebačkom derbiju, od Cedevite 90:71 ( 19:23, 27:15, 20:12, 24:21).

Cibosi su odlično otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine imali su vodstvo od 23:19.  Krajem prvog poluvremena Vukovi su pali u igri te Cedevita odlazi na poluvrijeme s prednošću od +8 (46:38).

U drugom dijelu utakmice uz slabiji skok u obrani te uz nekoliko promašenih otvorenih šuteva Vukovi se ne uspijevaju vratiti u igru. Na kraju Cedevita učvršćuje svoju prednost i odnosi pobjedu u derbiju.

Kod Vukova najefikasniji je bio Žižić s 18 poena i Šakić sa 16, dok je kod Cedevite najbolji bio James sa 16 koševa.

Paolo Marinelli  nije bio zadovoljan igrom momčadi:

“Mislim da smo loše izgledali. Ovi momci su nas pošteno pobijedili u svakom pogledu. Za dva dana je već nova utakmica. Bit će prilike još igrati s Cedevitom tako da vjerujem da ih sljedeći put možemo pobijediti.”

Trener Damir Mulaomerović također je izrazio nezadovoljstvo igrom Vukova:

” Zaslužena pobjeda Cedevite kojoj ovim putem čestitam. Mi smo bili dobri samo u uvodnom dijelu utakmice. Činjenica je da nam nije odgovarao ovaj dio odmaranja odnosno putovanja. Igrači koji su odmarali su ispali iz ritma, oni koji su igrali su došli umorni. Neću tražiti nikakve izgovore, niti želim. Vidjelo se da nismo bili u ritmu, da smo bili u nekoj praznini. Pokušavali smo sve kako bi pronašli neku raspoloženu petroku. Cedevita je bila u puno boljem ritmu, dok smo mi bili dosta loši.”

CEDEVITA: James 16, Krušlin 13, Zebić, Katić, Lončar 4, Bundović 10, Žganec 1, Bilan 15, Hopson 14, Begić 4, Vučić 2, Rogić 11

CIBONA: Šakić 16 , Marinelli 7, Marić, Samac, Ćorić 4 , Šiško 1 , Bošnjak, Rozić 4, Sulejmanović 9 , Slavica 10, Joksimović 2, Žižić 18