Košarkaši Cibone pobijedili su u 13.kolu regionalne ABA lige Krku 88:65 (23:18, 25:13, 20:19, 20:15).

Cibona je od početka jače i čvršče ušla u utakmicu. Gosti su vodili tek na početku, no Cibona je gađala otvorene prilike te uz dobru obranu i odličan ritam već su na poluvremenu imali značajnu prednost (48:31).

Gosti su malo bolje ušli u drugu polovinu utakmice, no uz sjajnu igru Cibone, nisu uspjeli značajnije zaprijetiti domaćinu. Vukovi su tako rutinski došli do devete pobjede u prvom dijelu ABA lige i tako ostali u vrhu ljestvice.

Najefikasniji kod Vukova su bili Šakić 16 poena i Šiško 15, dok je kod gostiju najbolji bio Elliott s 15 koševa.

“Očekivali smo tešku utakmicu. Prelagano smo ušli na početku i onda smo se pokušavali vratiti, ali nismo uspijeli. Dali smo sve od sebe iako smo hendikepirani na poziciji četiri. Dosta bi nam značio naš igrač Luković. Drugo poluvrijeme smo ušli malo bolje, ali se nismo uspijeli vratiti” rekao je igrač Krke Imran Polutak.

“Cibona je vrlo kvalitetna i iskusna ekipa. Danas su bili bolji u svim košarkaškim elementima. Individualno smo loše odreagirali, dok je upravo individualna kvaliteta kod njih došla do izražaja. Fizički su jači te mislim kako su zasluženo pobijedili”, nadovezao se trener gostiju Dejan Mihevc.

“Igrali smo kako smo se dogovorili prije utakmice. Igrali smo dobru obranu i zaustavili njihove glavne igrače. Cijelu smo utakmicu odigrali u velikom ritmu, brzo u napadu, dobro u obrani. To je bio ključ današnje pobjede”, rekao je ponajbolji igrač danas Žan Mark Šiško.

“Pribojavali smo se utakmice zbog stanja u kojoj se ekipa nalazi. Dosta smo dobro odigrali obranu na Rebecu, koji je dosta nezgodan igrač, te smo zaustavili Currya i Čebulara. Bili smo dosta dobri u napadu, puno bolji nego u zadnjoj utakmici. U ovoj utakmici smo dobili Šiška, odigrao je odlično te je donio jednu kreaciju u igri sa svojim talentom. Zaslužena naša pobjeda. Nismo imali vremena puno da se spremimo, samo jedan regeneracijski trening. Dobro je da smo pobijedili i ostali u vrhu s devet pobjeda” , dodao je trener Vukova Damir Mulaomerović.

CIBONA: Reynolds 12, Šakić 16, Marić, Ćorić 3, Šiško 15, Bošnjak 9, Rozić 14, Sulejmanović 2, Slavica, Joksimović 7, Žižić 10, Gospić

KRKA: Rebec 9, Curry 13, Kastrati 2, Rojc 2, Dimec 8, Čebular 12, Ritlop, Polutak 4, Elliott 15, Lukovic