Košarkaši Cibone pobijedili su u 14.kolu regionalne ABA lige Igokeu, 84:61 (23:17, 23:11, 21:11, 17:22).

Vukovi su ušli u utakmicu vrlo čvrsto, gostima nisu dali prostora na terenu, pa su već nakon prve četvrtine imali prednost od 6 koševa. Do kraja prvog dijela gosti nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti, a Vukovi su dodatno povećali svoju prednost uz sjajnu igru kapetana Marina Rozića koji je već na poluvremenu ubacio 17 poena.

Čvrsta igra, pogotovo u obrani, nastavila se i u drugom poluvremenu. Pored sjajnog kapetana razigrala se i cijela momčad, posebice Domagoj Bošnjak  i Ante Žižić koji su također ubacili 17 poena. Cibosi su totalno dominirali terenom te su zaustavili igru gostiju u potpunosti. Vukovi tako do kraja utakmice dodatno učvršćuju prednost i stižu do nove pobjede na startu drugog dijela ABA lige.

Odličnu igru Cibone pohvalila je i gostujuća momčad, trener Dragan Bajić :

“Čestitke Ciboni. Po meni Cibona uz Zvezdu igra najljepšu košarku. To se pokazalo i večeras gdje nismo mogli parirati pogotovo u tranziciji i unutrašnjoj igri. Nije sramota izgubiti od boljeg protivnika nego je sramota kad ne pokažeš gram želje da se boriš i s jačim. U pripremi utakmice sam tražio da im pariramo u segmentu trčanja ako želimo bilo kakvu šansu da dođemo do pobjede. Međutim, sve te informacije nisu došle do mojih igrača i sigurno je da sada slijedi analiza poslije dva uzastopna poraza od Partizana i Cibone. Ciboni želim puno sreće u nastavku.”

“Čestitato bih Ciboni na zaslužeoj pobjedi. Nismo odigrali prema dogovoru koji smo postavili prije utakmice. Manjkalo nam je dosta energije pogotovo u obrani. Moramo se dignuti i oporaviti jer nas čeka bitna utakmica kući”, dodao je igrač Igokee Draško Albijanić.

“Bila nam je ovo jako bitna utakmica jer s ovom pobjedom i dalje držimo priključak na samom vrhu. Odigrali smo jednu odličnu utakmicu pogotovo defenzivno, a u napadu smo se raspucali” rekao je jedan od najraspucanijih večeras Domagoj Bošnjak.

“Odigrali smo jednu dobru utakmica iako sam se bio malo pribojavao utakmice, termina i svega onoga što nas čeka ovaj tjedan. Dobro smo izgledali na terenu. Tjerao sam momke da igraju brže. U posljednjih nekoliko utakmica bilo nas je lijepo gledati. Igramo vrlo atraktivno i sve pohvale mojim momcima. Dobro je da se nismo previše potrošili psihički i fizički s obzirom na ovotjedni raspored”, nadovezao se trener Vukova Damir Mulaomerović.

CIBONA: Reynolds 4, Šakić 10, Marinelli, Marić, Šiško 5, Bošnjak 17, Rozić 17, Sulejmanović 6, Slavica 6, Joksimović 2, Žižić 17, Gospić

IGOKEA: Pašajlić 6, Mićović 10, Šibalić 3, Robinson 3, Pešaković 4, Milošević 3, Albijanić 18, Radivojević 9, Mahković 3, Fortenberry, Rikić 2