velimir_perasovic-cska_top16_rnd2_200809Cibona večeras ima priliku plasirati se u TOP16 Eurolige i šesti put od kada postoji TOP16 (ovo je 9. sezona). Danas trener Perasović neće moći računati na Rozića:”To nam je prva utakmica bez njega. Pokrivao nam je dvije pozicije, igrao po 30 minuta i bio stožerni obrambeni igrač. Nemoguće je naći pravu zamjenu za njega, ali pokušat ćemo nadoknaditi njegov izostanak. Troha će imati više minuta, Bogdanović će imati nešto drugačiju ulogu. Vukušić će nam moći pomoći, ali u smanjenoj minutaži.

U gostima kod Asvela Cibona je imala +15 u zadnoj četvrtini, +11 u zadnje tri minute i izgubila. Perasović se nasmijao i rekao:”Neka mi imamo 11 razlike u zadnje tri minute pa ako opet izgubimo, onda ćemo svi napraviti harakiri. No, Asvel je takva momčad, s puno oscilacija, koja prima i postiže poene u serijama. Moramo svih 40 minuta odigrati maksimalno koncentrirano. Kod njih je najopasniji troku Traore – Marshall – Dixon, a kad Traore igra dobro, i Asvel igra dobro. Teško ga je čuvati. Važno ga je zaustaviti, ali nije nam to jedini zadatak.

Peras je pozvao navijače u pomoć jer momčad nije preiskusna za ovakve susrete:”Muk na tribinama najgore djeluje na mlade igrače. Za njih same bi ulazak u Top 16 bio nešto povijesno. Zato im ne treba stvarati dodatni pritisak. Bilo bi najbolje da ne čitaju novine.

Utakmica je na rasporedu večeras u 20:00 sati.