94397130RV027_CIBONA_ZAGREBCibona 7. siječnja igra susret 9. kola u gostima kod Žalgirisa. Prije puta za Kaunas u Tornju je održana pressica na kojoj je utakmicu najavio trener Velimir Perasović:”Za utakmicu protiv Žalgirisa u Kaunasu mnogi će reći da je nevažna, no ne bih se složio s time. Važna je, ne samo u slučaju da Barcelona izgubi protiv Asvela, već i u slučaju da se na kraju natjecanja u skupini zatvori krug od 4 momčadi s po tri pobjede u kojem bi koš razlika igrala itekako bitnu ulogu. Zbog toga, ne možemo i ne želimo u Kaunas otputovati opušteni, već idemo pokušati pobijediti ili napraviti najpozitivniji mogući rezultat.

Kakvo je stanje u momčadi, jesu li svi spremni:”Kao što je poznato, cijelo proteklo razdoblje bili smo bez Jamonta Gordona koji je još u Americi zbog dva sudska ročišta, tako da ne znam u kakvom će nam se stanju priključiti u Litvi. Osim njega, trenutna mi je nepoznanica i Vedran Vukušić koji ima problema s leđima, no nadam se da će se uspjeti osposobiti za nastup. Svi problemi o kojima je ovdje riječ, ipak ne umanjuju moju nadu i vjeru u pozitivan rezultat.

S druge strane, Žalgiris je promijenio trenera:”Istina, promijenjen je trener i, nažalost, još nisam bio u prilici vidjeti kako izgledaju kada je Ramunas Butautas na klupi, no dobro poznajemo momčad Žalgirisa i adaptirat ćemo se na promjene bez obzira kakve budu. Činjenica je da su tamo i dalje vrlo kvalitetni igrači poput Travisa Watsona i Marcusa Browna koji imaju velike ovlasti, vrlo bitni su i Šalenga i Begić, a koliko vidim, dosta se igra i na Martynasa Pociusa koji postiže mnogo poena.”