Ricky Rubio

Ricky Rubio

Cibonu sutra kasno poslijepodne čeka susret protiv momčadi koja je prva osigurala plasman u TOP16 Eurolige i koja je do sada izgubila samo jednu utakmicu ove sezone (u ACB Ligi). Velimir Perasović naziva je “najboljom europskom momčadi u posljednjem desetljeću”:”Kupili su petoricu igrača koji su bili najcjenjeniji na tržištu, s Peteom Mickaelom na poziciji krila stavili točku na i. Ricky Rubio je ozljeđen, ali je Barca prejaka da bi osjetila neigranje ovogodišnjeg pojačanja za koje su platili 3.700.000,00 eura Joventutu. Vjerujem da neće riskirati s Rubiom s obzirom na to da su se već kvalificirali. No, nisam siguran je li to dobro za nas. Na svim su pozicijama odlično pokriveni, pa će biti više minuta za Lakoviča i Sadu, a vraća im se i Basile. Možda je bolje kad su svi u sastavu pa trener mora dijeliti minute.

Što se tiče Vukova, Peras je jednostavan:”Svima bi trebalo biti zadovoljstvo igrati takvu utakmicu, utakmicu u kojoj Cibona može samo profitirati. Jer, i najbolji na svijetu mogu izgubiti. Mladim momčadima je uvijek lakše igrati kod kuće. Ovdje uđu neki šutevi koje će na gostovanjima promašiti, ponese ih podrška s tribina.

Kako sada stvari stoje, ulaznica ima još malo i podrška sa tribina bi trebala biti glasna. Svi vjeruju da se katastrofa iz prvog kola ne može ponoviti:”Sad smo u boljem trenutku nego kad smo igrali protiv Siene. Prošlo je više od mjesec dana, momčad je dobila konture i sigurno igramo bolje nego tada. Mi smo do sada pokazali i dokazali da se barem 20 minuta možemo nositi sa svima. I tu nije problem u fizičkoj pripremljenosti. Svaka je utakmica priča za sebe. Jednom je problem bila koncentracija, drugi put nemogućnost da se napravi više. Istina, umaramo se u obrani, ali ne možemo se štedjeti da bi bili svježi u napadu. To nije moj stil i drugačiji put od ovog ne poznajem. Kad dominiramo u obrani, otvori nam se i u napadu.

Bagarić je počeo trenirati, ali…”Počeo je trenirati, ali mjesec dana nije bio aktivan. Mora se fizički dignuti da bi participirao ozbiljnijom minutažom.

Kao što smo rekli, ulaznice ima još vrlo malo i prodavati će se sutra od 14:00 sati na blagajni kluba!