Kreće Euroliga!

Kreće Euroliga!

Sutra počinje Euroliga i u prvu utakmicu sezone momčad će povesti kapetan, Nikola Prkačin: Maccabi nam je otvaranje euroligaške sezone, dvorana će biti puna i pobjeda bi nam dobro došla za pozitivnu atmosferu za nastavak natjecanja. Osim toga, poznato je kako nam je cilj ući u Top 16 i trebaju nam domaće pobjede ili većina domaćih pobjeda. Ali, ništa strašno se neće dogoditi porazom jer ta utakmica nije presudna i ostaje nam još devet kola za čupanje, ali pobjeda bi nam bila vjetar u leđa. Maccabi je odlična ekipa, iako još nije na razini na kojoj bi htjela biti. Stigao im je Marcus Brown, koji je zvijezda europske košarke, ali pitanje je koliko brzo će se uklopiti. Najbolji igrač Maccabija je Carlos Arroyo, koji je stigao iz NBA-a, ali koji ima iskustva kroz reprezentaciju Portorika s ovim stilom košarke. To je igrač koji je strahovito brz i koji sigurno igra najbolji pick and roll u Europi. Uspijemo li obraniti tu njegovu igru 2 na 2 ili ga usporiti, obavili smo pola posla. Na olimpijskim kvalifikacijama u Ateni u devet minuta nam je ubacio 17 poena, a onda smo promijenili obranu na njemu, stavili Marka Tomasa, dakle višeg igrača, i to je dalo rezultat.

Prka je dao i svoje viđenje Cibosa: Što se tiče nas, još prije dva mjeseca, kada sam odlučio vratiti se u Cibonu, govorio sam kako se sve ne može posložiti odmah na početku sezone. Nismo igrali dobro u prvim utakmicama, a razlog za to je što smo ustvari bili jako malo zajedno kao momčad, ali nakon igre protiv Budućnosti izgleda kako stvari sjedaju na svoje mjesto. Ja se dobro osjećam i rebra me više ne bole. Točnije, ne bole me da ne bih mogao igrati, ali mene stalno nešto boli, ipak sam ja star čovjek:). No, sve to je normalno i za Maccabi ću biti potpuno spreman.

Na pressici je i trener Perasović najavio susret: Maccabi je velika momčad, a Carlos Arroyo je prva zvijezda momčadi i od njega se očekuje da bude pokretač, ali nije jedini. Kada bi bilo tako, onda bismo se mnogo lakše pripremili za Maccabi. Ovo je gostima prva utakmica sezone i zato će biti još koncentriraniji i motiviraniji da se pokažu u pravom svjetlu. Za nas je to opasna utakmica, domaći dvoboji u Euroligi bit će posebno važni. Maccabi je promijenio mnogo igrača, ali opet je to momčad koja će konkurirati za Final Four. Respektiramo ih, ali ih se ne bojimo. Imamo i mi argumente za pobjedu u ovoj utakmici. Atletska su momčad, igraju brzo i na puno koševa, opasni su iz kontranapada koje trebamo spriječiti. Nešto lošije trče prema natrag i u tome vidimo našu priliku. “Loša” informacija za nas je potpis Marcusa Browna, koji je najbolji strijelac u povijesti Eurolige. Način igre Maccabija, s mnogo individualnih rješenja, omogućit će mu da se brzo prilagodi, dok im on donosi dodatnu kvalitetu na vanjskim pozicijama.

Susret je na rasporedu sutra (četvrtak) s početkom u 18:30 sati, ulaznica još ima po vrlo popularnim cijenama (20,00-120,00 kuna) i  zanimanje je veliko stoga požurite:). Žuriti ne moraju dobitnici naše nagradne igre, a to su:

  • Stanko Plivelić
  • Danijela Vukov
  • Hrvoje Ljubojević
  • Ante Dubravac
  • Josipa R.

Čestitamo 🙂